Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

2019 Güz Dönemi Yüksek Lisans Başvuruları

2019 Güz Dönemi Yüksek Lisans Başvuruları

Geride bıraktığımız 2018 bahar döneminden sonra şimdi önümüzde bu dönemi kaçıranlar için 2019 Güz dönemi yüksek lisans başvuruları var. Bunun ile ilgili 2019 bahar dönemi yüksek lisans başvuruları için de sizlerle bir yazı paylaşmıştık. Tabi ki klasik olarak bu başvurular için bilmemiz gereken bazı gereklilikler var.

Güz Dönemi Ne Demek

Aslında yüksek lisans başvuruları iki dönem şeklinde alınmasından dolayı öğretim yılının başında başlayan döneme güz dönemi denir. Okulların genelde Eylül gibi başlamasından dolayı bu başlangıca güz dönemi, Şubat tatilinden sonra başlayan döneme ise bahar dönemi denir. Yüksek lisans yapmak isteyenlerde lisansüstü programlara güz ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde başvuru yapabilirler.

2019 Güz dönemi yüksek lisans başvuruları da Temmuz ve Ağustos ayları gibi başlayacak olup yüksek lisans yapmak isteyenlerin kesinlikle kaçırmaması gerekmektedir. Ayrıca tezli yüksek lisans yada doktora program başvuru yapacaksanız kesinlikle ales sınavına girmeniz gerekmektedir.

ALES Başvuru ve Sınavı

ALES sınavı, tezli yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru için aranan şartlardan sadece bir tanesidir. ALES sınav tarihlerini buradan inceleyebilirsiniz. ALES sınavını kaçırırsanız tezli yüksek lisans başvurusu yine yapabilirsiniz ancak üniversiteye kabulünüz özel öğrenci statüsünde olacaktır. Özel öğrenci ifadesi isminde yer aldığı gibi aslında özel bir şeyi ifade etmiyor. Çünkü özel öğrenci demek size üniversite öğrenci statüsü vermiyor. Hatta toplu taşımalara binmek için gerekli olan belgeyi, öğrenci kimliği ve belgesi ayrıca askerlik tecili de yapamıyorsunuz.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş