Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

2018-2019 Güz Dönemi Başvuruları

2018-2019 Güz Dönemi Başvuruları

2018-2019 Güz dönemi başvuruları yüksek lisans ve doktora programlarında başladı. Üniversiteler artık 2018-2019 Güz dönemi başvuruları (yaz) dönemi yüksek lisans ve doktora programları başvurularını açmaya başladı. Devlet ve Vakıf üniversitelerinin her biri ayrı tarihler kullansa da Devlet Üniversiteleri ağırlıklı olarak Haziran ve Temmuz aylarını kullanırken, Vakıf üniversiteleri güz dönemi yüksek lisans başvuruları için Haziran, Temmuz, Ağustos dönemlerini kullanıyorlar. Kayıtlar ise Eylül ayında gerçekleşiyor ancak her üniversite bu anlamda kendi akademik takvimini belirlediği için tarihler üniversite bazında değişiklik gösterebileceği için kesinlikle üniversite bazında takip edilmesi gereklidir.

Vakıf üniversiteleri başvurularını online ortamda alırken devlet üniversiteleri başvuruları birebir evraklar aracılığıyla yapılmasını istemektedir. Bu başvuru evrakları arasında ise Tezli yüksek lisans yapılmak isteniyorsa ALES belgesi, ingilizce bir program ise İELS geçerlilik belgesi, fotoğraf, lisans üniversite diploması gerekmektedir. Tezsiz yüksek lisans program başvurularında ise ALES belgesi istenmemektedir. Diğer belgeler aynı şartlarda istenmeye devam etmektedir.

En yüksek başvuru ve kayıtlar üniversitelere yüksek lisans ve doktora programlarında güz dönemi başvurularında oluyor.

 

 

Peki Neden Güz Dönemi Başvuruları Daha Yoğun?

Güz dönemi yüksek lisans başvurularının yoğun olmasının en önemli sebebi öğrencilerin yani yüksek lisans adaylarının başvuruların normal öğrenim ile açıldığını düşünmesi. Üniversitelerin Yüksek lisans başvuru dönemi ise aslında Bahar ve Güz dönemi olmak üzere 2 dönemde kayıt almaktadır. Bir diğer bu yoğunluğu arttıran en önemli sebep ise öğrencilerin yeni bir öğretim yılı ile yüksek lisansa başlamak istemesidir. Teknolojik gelişmelerin artmasından dolayı rekabet alanlarıda artmaktadır. Böyle bir rekabet ortamında kişiler eğitimlerine yatırım yaparak aslında geleceklerine yatırım yapmaktadır. Bu yatırım hem kendilerine, hem mevcut ilerine, hemde ülkelerine katkı sağlayacak bir yatırımdır. Bu gibi durumlardan dolayı günümüzde lisans üstünün önemi artmış bulunmaktadır. Akademik bilgi ile kendi bilgilerini arttırmış bireyler yapmış oldukları işi daha farklı açılardanda değerlendirebilme özelliğini ve katkı sağlama özelliğinide geliştirmektedir. Günümüzde artık sürekli eğitimin önemi daha net anlaşılmaktadır. Eğitimsiz bireylerin yapacağı hata ihtimalleri kuruma ve kendilerine büyük zararlara yol açabilir. Bundan kaynaklı güncel eğitimler ile kendi bilgilerinizi pekiştirmek önemli bir durum haline gelmektedir.

İlginizi çekebilecek konular

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş