Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

T.C ile Buzağı Desteği Sorgulama 2023 Ödeme Tarihleri

T.C ile Buzağı Desteği Sorgulama 2023 Ödeme Tarihleri hakkında bilgi almak isteyenler için doğru yerdesiniz! Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen bu destek, çiftçilere büyük bir katkı sağlıyor. Buzağı desteği sorgulama işleminizi kolayca yapabilir, ödeme tarihlerini takip edebilirsiniz. Ayrıca, 2023 ödeme tarihleri için de bilgi sahibi olabilirsiniz. Hem çiftçilerin hem de meraklılarının ihtiyaç duyduğu tüm bilgiler burada! Hemen T.C ile Buzağı Desteği Sorgulama 2023 Ödeme Tarihleri hakkında detaylı bilgi edinin.

Buzağı Desteği Hakkında T.C. Sorgulama

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen buzağı desteklemeleriyle ilgili sorgulama yapmak isteyen çiftçiler, E-devlet sayfasındaki Buzağı Desteklemesi icmal listesinden kolayca sorgu yapabilmektedir. Hayvancılık hizmetleri menüsünden T.C. kimlik numarası ve E-devlet şifresi girilerek sorgulama yapılabilmektedir. Sorgulama için şu linke ulaşabilirsiniz: T.C. ile Buzağı Desteği Sorgulama

Buzağı Desteklemelerinin Ödeme Tarihleri

Buzağı desteklemeleri 22 Nisan tarihinde yetiştiricilerin hesaplarına aktarılmıştır. 2020 yılı 1. dönem buzağı desteği kapsamında 676.000 yetiştiriciye, 3.314.449 baş buzağı için 1 milyar 436 milyon 856 bin 835 TL destek ödemesi yapılmıştır. 2023 yılında ise yetiştirici çiftçilere verilecek ödeme miktarları şu şekildedir:

  • 4 ay ve üzeri aylık buzağılar için 350 TL
  • Besi desteklemeleri için 250 TL
  • Döl kontrolü boğaz yavrusu için 50 TL
  • Soy kütüğüne kayıtlı buzağılar için 500 TL
  • Yetiştirici bölgesi iller için 200 TL

Buzağı Desteklemelerine Ek Destekler

Buzağı destek ödemeleri yıl içinde birinci ve ikinci dönem olmak üzere iki dönem halinde yapılmaktadır. Her buzağı için bir defa destekleme sağlanmakta ve birden fazla doğum olması halinde her buzağıya destekleme yapılmaktadır. Belirtilen bölgenin illerinde doğan buzağılara, gerekli şartları sağlamaları halinde ek destek verilecektir. Soy kütüğüne kayıtları olan buzağılar için ek destek de sağlanmaktadır. Yerli sperma üretim merkezlerinden sperma ile tohumlama yoluyla doğan buzağılara da ek destek verilmektedir. Son olarak Bakanlık onayı ile doğan buzağılar için ek/ilave destek ödenecektir.

Buzağı Destek Başvuru Şartları

Yetiştiricilerin Bakanlık tarafından belirlenen şartları sağlamaları gerekir.

a) Buzağılar 2020 yılında doğmuş, TÜRKVET ve e-ıslaha kayıtlı olmalı ve buzağıların her iki veri tabanında doğdukları işletme numarası, cinsiyet, ana kulak numarası ve doğum tarihleri aynı olmalıdır.

b) Buzağı, TÜRKVET kayıtlarına göre doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olmalıdır.

c) Buzağıların programlı aşıları (dişilerde brusella ve şap, erkeklerde şap) yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemine kaydedilmiş olmalıdır.

ç) Buzağıların analarında, 2020 yılında ilk doğumunu yapan düvelerin ilkine buzağılama yaşı en fazla 810 gün, ineklerde ise destekleme yılı ile bir önceki buzağılaması arasındaki süre en fazla 450 gün olmalıdır.

Buzağı destekleme ödemeleri, iki dönem halinde yapılır. Her iki dönemde destekleme şartlarını sağlamadığı için destekleme alamayan buzağılar, sonraki süreçte şartları sağlasa da destekleme kapsamına alınmaz.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler