Solucan gübresi üretimi son yıllarda ekolojik ve organik tarımın vazgeçilmez bir uygulaması haline gelmiştir. Solucanların sindirim sistemi sayesinde doğada bulunan organik atıkları değerli bir gübre haline getirerek doğayı korurken, çiftçilerin de verimli ürünler elde etmelerine yardımcı olur. KOSGEB tarafından sağlanan devlet desteği ile solucan gübresi üretimi yaparak kendinize yeni bir iş fırsatı yaratabilirsiniz. 2023 yılına kadar devam edecek olan destek programında, iş planı hazırlama, eğitim, danışmanlık hizmetleri ve uygun faizli kredi imkanları yer almaktadır. Solucan gübresi üretimi sektöründeki bu fırsatı kaçırmayın!
2023KOSGEB Solucan Gübresi Örnek Proje
Solucan gübresi üretimi KOSGEB devlet desteği, devlet destekli solucan gübresi üretimi, Tarım Bakanlığı solucan gübresi desteği, KOSGEB solucan gübresi desteği, Solucan gübresi devlet Desteği 2023, Solucan gübresi üretimi, KOSGEB solucan gübresi üretimi nace kodu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Herkesin bildiği gibi Kosgeb, girişimci sertifikası almak şartıyla hazırlanan proje karşılığında destek veriyor. Girişimcilere hibeler alındığı gibi, solucan üretim tesisi de açılış için aynı koşulları sağlamaları gerekmektedir. Solucan gübresi üretimine KOSGEB’in vermiş olduğu destek ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık.
Örneğin elek makinesi, havuzu, ısıl işlem makinesi ve tartı makinesi gibi birçok makineye maksimum 18 bin liralık makine ekipman desteği temin edilmektedir. Bu ayrıntıya değinecek olursak, mesela 18 bin lirayı deniyoruz. Bu lira kadar söylenmesinin sebebi ise yukarıda da belirttiğimiz gibi 10 bin liralık makinenin 6 bin lira olarak verilmesidir.
Kısacası girişimcilik sertifikasının alınması gerekir. Daha sonra işimizi kurar, projemizi hazırlarız, projeyi hazırlarken doldurulması gereken yerleri doldururuz, proforma faturaları, mali kısımları doldurur ve yönetim kuruluna sunarız.
Kosgeb, proje kapsamında daha önce satın alınan makinelere destek veriyor ve buradaki detay satın almaların firma kurulduktan sonra yapılması gerektiğidir. Kosgeb, 2 yılı geçmediği sürece faturaları ve makbuzları duran makinelere destek sağlar.
Kısaca özetlemek gerekirse öncelikle girişimcilik sertifikasının alınması gerekir. Daha sonra işimizi kurar, projemizi hazırlarız, projeyi hazırlarken doldurulması gereken yerleri doldururuz, proforma faturaları, mali kısımları doldurur ve yönetim kuruluna sunarız.
Bu arada Solucan gübresi üretiminin NACE kodu 20.15.01 olmaktadır.
Ne yazık ki solucan gübresi üretimi TKDK’nın desteklediği sektörlerden biri değil. Ayrıca bankalardan alacağınız kredileri kullanarak solucan gübresi üretimi de gerçekleştirebilirsiniz.