Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Şarap Şiirleri Nelerdir? Şarap İçerken Okunacak Şiirler

Şarap şiirleri, şarabın anlamını ve tadını yansıtan, insanın iç dünyasına dokunan şiirlerdir. Şarap şiirleri, şiir severler tarafından sıklıkla tercih edilen, duygu yüklü şiirler arasındadır. Şarap şiirleri, aşk, tutku, hüzün, sevinç ve özlem gibi duyguları yansıtan şiirlerdir. Şarap içerken okunacak şiirler, insanın şarapla uyum içinde hissedebileceği şiirlerdir. Şarap şiirleri, içinde bulunduğumuz anı ve zamanı yaşamamıza yardımcı olurken, ruhumuzu da besleyen şiirlerdir. Eğer siz de şarap severlerdenseniz, şarap şiirleri size ilham verebilir ve şarabın tadını daha da güzelleştirebilir.

Şarap Şiirleri Nelerdir?

Şarap şiirleri şarabın içme zevkini artıran, duygu katan dizelerdir. Şarap pek çok alanda kullanılmaktadır. Edebiyat şarabın kullanım alanlarından bir tanesidir. Edebiyatta kırmızı renginden dolayı şarap, sevgili dudağına benzetilmektedir. Aynı zamanda aşığın kanlı göz yaşı benzetmesi de yapılmaktadır. Sevdiğine kavuşamayan aşık bu göz yaşlarını döker. Lale kadehi andıran biçimi ile kullanılıyor. Ayrıca gül de şarap için kullanılmaktadır. Tekkelerde saki adındaki şarap dağıtıcılarının aslında Allah’ın rahmetini dağıttığı biliniyor. Şarap burada mecazi anlamda kullanılıyor. Kimi zaman şarap kelimesi yerine mey kelimesi de kullanılıyor.

Şarap Şiirleri ile Bilinen Ömer Hayyam Kimdir?

Ömer Hayyam şiirlerinde sık sık şaraba yer vermektedir. Hayyam, şiirlerindeki eğlence düşkünlüğü ile de biliniyor. Rubaileri ile büyük ün kazanmıştır. Bu gün halen Ömer Hayyam’ın şarap kelimesi ile neyi kast ettiği tartışılmaktadır. Kimi bilginler Hayyam’ın alkol olan şaraptan bahsettiğini savunurken bazı bilginler Hayyam’ın şarap kelimesini mecazen kullandığını söylemişlerdir. Ömer Hayyam şiirlerinde şarabı över ve onu yüceltir. 9 asır geçmesine rağmen halen Hayyam konuşulmakta, rübaileri ve şiirleri sıkça paylaşılmaktadır.

Cemal Süreyya Şarap Şiiri Hangisidir?

Cemal Süreyya şarap şiiri şu şekildedir: Saat on ikiden sonra, Bütün içkiler, Şaraptır. Cemal Süreya, şarap şiirinin dışında aşk şiirleri ile de biliniyor. Türk edebiyatına adeta damgasını vuran Süreya, 1931 senesinde dünyaya gelmiştir. Türk şiirine modernist bir hareket katan Süreya, şiir çalışmalarına henüz üniversite yıllarında başlamıştır. En sevilen şiirleri arasında şunlar yer alır: Sevda sözleri, Güz bittiği, Sıcak nal, Uçurumda açan, Beni öp sonra doğur beni, Göçebe, Üvercinka şiirlerine mutlaka göz atın.

Modern Şiirlerde Şarabın Yeri

Modern şiirlerde şarap benzetilmesi eski zamanlarda olduğu gibi devam etmiştir. Modern şiirler incelendiği zaman halen şarap atıflarını görmek mümkün. Sinema ve tiyatro oyuncusu olan İhsan Yüce, en bilinen şiirini şarap ve aşk üzerine yazmıştır. Yönetmen kimliği ile de tanınan usta isim şiirine ekmek, şarap, sen ve ben diye başlar. İhsan Yüce, 1929 senesinde dünyaya gelmiş ve 1991 senesinde hayatını kayıp etmiştir. Özellikle başarılı filmografisi ile bilinmektedir. Öğretmen, sultan, karılar koğuşu, fazilet, ahi evran gibi filmleri ile tanınmıştır. Atilla İlhan şarap kavramına an gelir şiirinde değinmiştir. Şarabın gazabından kork, çünkü fena kırmızıdır diye şiirine başlar İlhan. Atilla İlhan 200’den fazla şiirin altına imzasını atmıştır.

Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
tokat haberleri reseller