İLAÇ DURUMU |
AKTİF |
İLAÇ FİYATI |
223,65 TL |
BARKOD |
8680881242366 |
ETKİN MADDE |
OSELTAMIVIR FOSFAT |
FİRMA ADI |
NEUTEC İLAÇ SAN. TİC. A.Ş. |
REÇETE |
NORMAL RECETE |
İTHAL-İMAL |
İMAL |
FİYAT KARARNAMESİ GEREĞİ |
ISKONTODAN MUAF DEGIL |
BİRİM / CİNSİ |
MG |
AMBALAJ MİKTARI |
30 |
ATC KODU |
J05AH02 |
NFC KODU |
AEP |
Ödeme Durumu |
İlaç, SGK tarafından ödenmemektedir. |
Ayakta Ödenme Durumu |
Ödenmez |
Yatan Hasta Ödenme Durumu |
Ödenmez |
OSEFLU 30 MG GRANUL ICEREN 30 SASE Fiyatı Ne Kadar?
OSEFLU 30 MG GRANUL ICEREN 30 SASE Eczane Fiyatı 223,65 TL etiket fiyatından satın alabilirsiniz.
Oseflu 30 mg Saşe
Bu içerikte, Oseflu 30 mg saşenin kullanımı hakkında bilgiler yer almaktadır. Bu ilacın kullanımı öncesinde dikkat edilmesi gerekenler, nasıl kullanılacağı, olası yan etkileri ve saklanma koşulları hakkında bilgiler içermektedir.
Etkin Madde ve Yardımcı Maddeler
Her bir saşe, 30 mg oseltamivire eşdeğer 39.45 mg oseltamivir fosfat içermektedir. Bunun yanında, ilacın içeriğinde pre-jelatinize nişasta, kroskarmelloz sodyum, mannitol (E421), talk ve sodyum stearil fumarat yardımcı maddeleri yer almaktadır.
Kullanım Talimatları
Bu ilacı kullanmadan önce, mutlaka KULLANMA TÂLİMÂTINI dikkatlice okumalısınız. Talimatta yer alan bilgiler sizin için önemlidir. Ayrıca, kullanma talimatını saklamalı ve ihtiyaç durumunda tekrar okumalısınız. İlaç kişisel olarak size reçete edildiği için, başkalarına vermeyiniz. Ayrıca, ilacı kullanırken doktorunuza ya da hastaneye gittiğinizde doktorunuza ilacı kullandığınızı söylemelisiniz.
Önerilen Doz
İlaç kullanımında, talimatta yer alan önerilen doza uyulması önemlidir. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmamalısınız.
Başlıklar
Bu içerikte, aşağıdaki konu başlıkları yer almaktadır:
1. Oseflu nedir ve ne için kullanılır ?
Bu bölümde, Oseflu ilacının ne olduğu ve hangi durumlarda kullanıldığı hakkında bilgiler yer almaktadır.
2. Oseflu’yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
Bu bölümde, Oseflu kullanımı öncesinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler yer almaktadır.
3. Oseflu nasıl kullanılır?
Bu bölümde, Oseflu ilacının nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler yer almaktadır.
4. Olası yan etkiler nelerdir?
Bu bölümde, Oseflu ilacının olası yan etkileri hakkında bilgiler yer almaktadır.
5. Oseflu’nun saklanması
Bu bölümde, Oseflu ilacının saklanması hakkında bilgiler yer almaktadır.
OSEFLU 30 MG GRANUL İÇEREN 30 SAŞE Ne İçin Kullanılır? Neye İyi Gelir?
1. Oseflu Nedir ve Ne İçin Kullanılır?
- Oseflu’nun etkin maddesi oseltamivir’dir.
- Oseflu “nöraminidaz inhibitörleri” denen bir ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar grip virüsünün vücudun içinde yayılmasını engeller ve bu sayede grip virüsü enfeksiyonu nedeniyle oluşacak belirtileri dindirir veya engeller.
- Oseflu, saşe içinde beyaz tozdur.
- Oseflu 30 mg saşeler, bölünebilir 10 saşe içeren ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.
- Oseflu size gribi tedavi etmek veya önlemek amacıyla reçete edilmiştir.
- Grip, grip virüsü nedeniyle meydana gelen, bir hastalıktır (enfeksiyondur). Gribin belirtileri ateşin ani yükselmesi (>37.8 c), öksürük, burun akıntısı veya tıkanıklığı, baş ağrısı, kas ağrıları ve sıklıkla aşırı bitkinlik şeklindedir. Bu belirtiler, grip dışı hastalıklar nedeniyle de oluşabilir. Gerçek grip enfeksiyonları yalnızca toplumda grip virüslerinin dolaştığı yıllık salgın dönemlerinde ortaya çıkar. Bu salgın dönemi dışında, bu belirtiler, genellikle başka enfeksiyonlar veya hastalıklar nedeniyle oluşacaktır.
- Oseflu, 1 yaşından küçük çocukların grip tedavisinde veya önlemek amacıyla, sadece geçici süreyle, salgın esnasında, bir doktor önerisiyle veya bir doktorun gözetiminde kullanılması şartıyla kullanılır.
2. Oseflu Nasıl Kullanılır?
Oseflu, bir yemekle birlikte yutulacak şekilde kullanılır. 1 yaşından büyük çocuklara, yetişkinlere ve yaşlılara önerilen doz aşağıdaki gibidir:
- Grip tedavisi: Saşenin tümünün, günde iki kez, örneğin sabah ve akşam yemekle birlikte alınması tavsiye edilir. Böylece, günde toplam 2 doz alınır.
- Grip önlenmesi: Saşelerin yarısı (1/2 saşe), günde bir kez, örneğin sabah yemekle birlikte, grip riski altında olan dönemde alınabilir. Ancak, grip salgın dönemi olmadan önce Oseflu tedavisi önerilmez.
3. Oseflu Kimler Tarafından Kullanılmamalıdır?
Oseflu içeriğindeki etkin maddeye veya diğer maddelere aşırı duyarlı olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Ayrıca, aşağıdaki durumlarda Oseflu kullanımı uygun değildir:
- Böbrek yetmezliği: Böbrek yetmezliği olan kişilerde doz ayarlaması yapılması gerekebilir.
- Şiddetli karaciğer yetmezliği: Oseflu, şiddetli karaciğer yetmezliği olan kişilerde kullanılmamalıdır.
- Gebelik ve emzirme dönemi: Oseflu, gebelik ve emzirme döneminde doktor önerisi olmadan kullanılmamalıdır.
Oseflu 30 mg Granul İçeren 30 Sase Yan Etkileri Nedir? Yan Etkisi Var Mı?
4. Olası Yan Etkiler Nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi, Oseflu’nun içerisinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler oluşabilir.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilere göre sıralanmıştır:
Çok Yaygın
Yaygın
Yaygın Olmayan
Seyrek
Çok Seyrek
Sıklığı Bilinmeyen
: 10 hastanın en az l’inde görülebilir.
: 10 hastanın 1’inden az, fakat 100 hastanın 1’inden fazla görülebilir.
: 100 hastanın l’inden az, fakat 1000 hastanın 1 ’inden fazla görülebilir.
: 1000 hastanın 1 ’inden az, fakat 10.000 hastanın l’inden fazla görülebilir.
: 10.000 hastanın l’inden az görülebilir.
: Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.
Yaygın:
- Bulantı
- Kusma
- İshal
- Karın Ağrısı
- Baş Ağrısı
- Bu yan etkiler sıklıkla ilacın ilk dozundan sonra ortaya çıkar ve genellikle tedavi sürerken kesilir. Bu etkilerin görülme sıklığı, ilaç yiyeceklerle birlikte alındığında azalır.
Yaygın Olmayan:
Yetişkinler ve Ergenler (13 Yaş ve Üstü Çocuklar):
Grip sebebiyle de meydana gelebilecek yaygın olmayan yan etkiler;
- Üst Karında Şişkinlik
- Mide-Bağırsak Kanalında Kanama
- Bronşlarda İltihaplanma (Bronşit)
- Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları
- Sersemlik
- Yorgunluk
- Uyumada Zorluk
- Deri Reaksiyonları
- Orta İle Ciddi Karaciğer Fonksiyon Bozuklukları
- Görme Bozuklukları
- Kalp Ritminde Bozukluklar
- Grip, Hayal Görme, Huzursuzluk, Taşkınlık, Hezeyan Gibi Belirti Gösteren Ani Geçici Bilinç Bozukluğu, Anormal Davranış Gibi Olayları İçeren, Bazı Vakalarda Ölümcül Sonuçları Olabilen, Çeşitli Sinir Sistemi İle İlgili (Nörolojik) ve Davranışsal Belirtilerle İlişkili Olabilir. Bu Olaylar, Beyni Etkileyen Birer Hastalık Olan Ensefalit veya Ensefalopati Durumunda Meydana Gelebilir, Ancak Belli Bir Ciddi Hastalık Görülmeksizin de Olabilir.
- Bilinç Seviyesinde Azalma, Zihin Karışıklığı, Anormal Davranış, Sanrılar, Hayal Görme, Huzursuzluk, Endişe, Kabuslar Gibi Belirtileri İçeren Havale (Konvülsiyon) ve Huzursuzluk, Taşkınlık, Hezeyan Gibi Belirti Gösteren Ani Geçici Bilinç Bozukluğu (Deliryum). Bu Davranışlar, Birkaç Vakada Kaza İle Yaralanmalara Yol Açmıştır ve Bu Kaza İle Yaralanmaların Bazıları Ölümle Sonuçlanmıştır. Bu Olaylar Özellikle Çocuklarda ve Ergenlerde Rapor Edilmiştir ve Sıklıkla Birdenbire Başlayıp Süratle Düzelen Olaylardır. OSEFLU’nun Bu Olaylara Katkısı Bilinmemektedir. Bu Tip Nöropsikiyatrik Olaylar OSEFLU Almayan Grip Hastalarında da Raporlanmıştır.
Çocuklar (1-12 Yaş Arasındakiler):
Grip sebebiyle de meydana gelebilecek yaygın olmayan yan etkiler;
- Kulaklarda İltihaplanma, Kulak Rahatsızlıkları
- Akciğerde İltihaplanma
- Sinüs İltihabı (Sinüzit)
- Bronşit
- Daha Önceden Var Olan Astımın Şiddetlenmesi
- Burun Kanaması
- Deride İltihaplanma
- Lenf Bezlerinin Şişmesi
- Göz Akı İltihaplanması (Konjunktivit)
- Görme Bozuklukları
- Kalp Ritminde Bozukluklar
- Çocuklar (6-12 Aylık Arasındakiler): 6-12 Aylık Çocuklarda Grip Tedavisinde Kullanılan OSEFLU’nun Raporlanan Yan Etkileri Daha Büyük Çocuklarda (1 Yaş ve Üzeri) Raporlanan Yan Etkilerle Benzerdir. Bilgi İçin Lütfen Yukarıdaki Bölümü Okuyunuz.
- Eğer Siz veya Çocuğunuz Sıklıkla Hasta Oluyorsanız Doktorunuzu Bilgilendirmelisiniz. Eğer Grip Belirtileri Kötüye Gider veya Ateş Sürerse de Doktorunuzu Bilgilendirmelisiniz.
- Eğer Bu Kullanma Talimatında Bahsi Geçmeyen Herhangi Bir Yan Etki ile Karşılaşırsanız Doktorunuzu veya Eczacınızı Bilgilendiriniz.
Yan Etkilerin Raporlanması
Kullanma Talimatında Yer Alan veya Almayan Herhangi Bir Yan Etki Meydana Gelmesi Durumunda Hekiminiz, Eczacınız veya Hemşireniz ile Konuşunuz. Ayrıca Karşılaştığınız Yan Etkileri www.titck.gov.tr Sitesinde Yer Alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” İkonuna Tıklayarak ya da O 800 314 00 08 Numaralı Yan Etki Bildirim Hattını Arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne Bildiriniz. Meydana Gelen Yan Etkileri Bildirerek Kullanmakta Olduğunuz İlacın Güvenliliği Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinilmesine Katkı Sağlamış Olacaksınız.
Yasal Bilgilendirme : Burada verilen bilgiler farklı kaynaklardan toplanan bilgiler ışığında hazırlanmıştır. Lütfen buradaki bilgileri %100 doğru olarak kabul etmeyin, bir hastalığınız varsa öncelikli olarak doktorunuza başvurun.
marketfiyatlari.com’da kullanılan bilgiler Hekim ve Eczacıya Danışmanın Yerine Geçemez. Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.