2023 yılı için dosya masrafı en az olan bankalar hakkında bilgi almak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu liste, en iyi fiyatlarla hizmet veren bankaları sıralar ve size masraflarınızı minimumda tutma fırsatı sunar. Banka seçimlerinizi bu listeye göre yaparak, bütçenizi korumaya ve tasarruf etmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca, SEO dostu bir içerik olarak hazırlanan bu liste, arama motorlarında kolayca bulunmanızı sağlar. Hemen inceleyerek, en uygun banka seçeneğinizi bulun ve paranızı daha akıllıca kullanın!
Kredi dosya masrafı hesaplama, Dava dosya masrafı, Ziraat Bankası dosya masrafı sorgulama, kredi, sigorta masrafı hesaplama, Kredi hesaplama, VakıfBank dosya masrafı, Kredi dosya masrafı geri alma 2023 gibi konularda araştırma yapan kişiler içeriğimizden dosya masrafı hakkında tüm bilgilere Dosya Masrafı En Az Olan Bankalar başlıklı yazımızdan erişebilir.
Kredi alırken mevduat maliyeti en düşük olan bankalar mevcut koşullarda acil nakde ihtiyacı olan vatandaşlar bankaların kredi hizmetlerinden yararlanmaktadır. Kredi çekerken her kuruş bile çok önemlidir. Bu kapsamda en az maliyetle kredi çekilebilecek bankalar incelenmektedir. Kredi alırken vatandaşlar, en düşük maliyetle kredi alabilecekleri bankaları tercih etmek istiyor.
Şekerbank dosya masrafı almadan kredi çekmek isteyen kişiler, emekli maaşını bankaya taşıdıkları takdirde dosya masrafsız kredi kullanabileceklerdir. Bunun dışında Ziraat Bankası dosya masrafsız kredi için bankanın sunmuş olduğu masrafsız ihtiyaç kredisini kullanabilirler. Aşağıda dosya masrafı en az olan banka hesaplaması yapılmıştır.
Dosya masrafı krediler çekilirken kredi tutarının 5/1000’ine kadar alınabilecek bir kredi ücreti olarak kabul edilir. Bankalarca yapılan işlemler için müşterilerden tahsil edilen bu tutara sigorta, ipotek ve ekspertiz ücretleri dahil değildir. Bu ücretler bankalardan kurumlara aktarıldığı için dosya masrafına dahil edilmemektedir. Bankalar müşterilerine kredi verdiğinde, yalnızca ek işlem ücretlerini öderler. Bankanın 100.000 TL’lik tüketici kredisinden alacağı maksimum dosya gideri 500 TL olabilir.
Aşağıda maddeler halinde belirtilen bazı kredi tutarları için alınabilecek maksimum dosya masrafları gösterilmektedir. Bu hesaplama, kredi tutarının 5/1000’ine dayanmaktadır.
Müşteriler, bankalar tarafından verilen kredilerde alınan başvuru ücretlerinin geri ödenmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Kredi miktarına bağlı olarak farklı miktarlarda ödenen dosya masrafları geri ödenebilir. İadenin yapılabilmesi için kaymakamlık hakem heyetine itiraz dilekçesi verilmesi gerekmektedir. Tüketici hakem heyetinin kararı, ortalama 5-6 ay içinde itiraz sahibine bildirilir. Sonuç ayrıca ilgili bankaya da iletilir. Nihayetinde dava bedelinin karşılanmasına karar verilirse, bankalar gerekli tutarı müşteri hesaplarına geri ödeyeceklerdir. Banka tarafından geri ödeme yapılmaması durumunda, müşteriler banka ile iletişime geçerek yeniden başvurabilirler. Dosya masrafı iadesi için zamanaşımı 10 yıl olarak belirlenmiştir.
Dosya masrafı ücretleri ile sigorta, ipotek ve ekspertiz ücretleri karıştırılmamalıdır. Dosya masraf ücretleri, kredi sırasında banka tarafından sağlanan bir defaya mahsus ücretlerdir. Başvuru ücretleri, kredi miktarına göre değişmektedir. Öte yandan, müşteriler kredi alırken farklı maliyetler de üstlenmek zorundadır. Bu maliyetler;
Ev kredilerinde DASK, ekspertiz ücretleri, ipotek ücretleri ve konut sigortası diğer maliyetlerdir. Taşıt kredilerine bakıldığında, araç sigortası (kasko) yaptırma zorunluluğu vardır. Bu anlamda, diğer sigorta maliyetleri da eklenebilmektedir.