Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

BUTOPAN 20 MG/ML ENJ. COZ. ICEREN 100 AMPUL FİYATI

İLAÇ DURUMU AKTİF
İLAÇ FİYATI 0,00 TL
BARKOD 8682320021068
ETKİN MADDE HIYOSIN N BUTILBROMUR
FİRMA ADI STOT PHARMA İLAÇ SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
REÇETE NORMAL RECETE
İTHAL-İMAL İMAL
FİYAT KARARNAMESİ GEREĞİ ISKONTODAN MUAF DEGIL
BİRİM / CİNSİ MG/ML
AMBALAJ MİKTARI 100
ATC KODU A03BB01
NFC KODU FMA
Ödeme Durumu İlaç, SGK tarafından ödenmemektedir.
Ayakta Ödenme Durumu Ödenmez
Yatan Hasta Ödenme Durumu Ödenmez

BUTOPAN 20 MG/ML ENJ. COZ. ICEREN 100 AMPUL Fiyatı Ne Kadar?

BUTOPAN 20 MG/ML ENJ. COZ. ICEREN 100 AMPUL Eczane Fiyatı 0,00 TL etiket fiyatından satın alabilirsiniz.

BUTOPAN 20 mg/ml Enjeksiyonluk Çözelti

Genel Bilgiler

BUTOPAN 20 mg/ml Enjeksiyonluk Çözelti, kas içine, deri altına veya damar içine uygulanır ve her ampulün ml’sinde 20 mg hiyosin-N-butilbromür içerir. Yardımcı maddeleri ise sodyum klorür ve enjeksiyonluk sudur.

Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı kullanmadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okumanız önerilir. Yüksek veya düşük doz kullanmamak için doktorunuzun önerdiği doza uyunuz. Ayrıca, ilacı kullandığınızı doktorunuza veya hastaneye gittiğinizde söylemeniz önemlidir.

Kullanma Talimatında Neler Var?

Bu kullanma talimatında şu başlıklar yer almaktadır:

  1. BUTOPAN nedir ve ne için kullanılır?
  2. BUTOPAN kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
  3. BUTOPAN nasıl kullanılır?
  4. Olası yan etkiler nelerdir?
  5. BUTOPAN’ın saklanması

BUTOPAN’ın saklanması

Bu ilacı saklamak için oda sıcaklığında ve çocukların ulaşamayacağı bir yerde muhafaza etmek gerekir. Tarih geçtikten sonra kullanılmamalıdır.

Yan Etkiler

BUTOPAN’ın kullanımı sırasında olası yan etkiler arasında baş dönmesi, mide bulantısı veya kabızlık yer alabilir. Bu yan etkiler görülürse doktorunuza başvurmanız gerekir.

Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bu ilacı kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.
  • Bu kullanma talimatını saklamayı unutmayınız ve daha sonra tekrar okuyabilirsiniz.
  • Eğer ilave sorularınız varsa, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

BUTOPAN Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

BUTOPAN 20 mg/ml Enjeksiyonluk Çözelti, kas ve sindirim sistemi ağrıları için kullanılabilir. Hiyosin-N-butilbromür, kasları rahatlatarak bu ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.

BUTOPAN 20 MG/ML ENJ. COZ. ICEREN 100 AMPUL – Kullanımı ve Faydaları

1. BUTOPAN Nedir?

BUTOPAN, spazm giderici ilaçlar sınıfına giren bir ilaçtır. Her bir ampulde 20 mg hiyosin-N-butilbromür etken maddesi bulunmaktadır. BUTOPAN, 6 adet ve 100 adet kutularda kullanıma sunulmaktadır.

2. BUTOPAN Ne İçin Kullanılır?

BUTOPAN, ani ve şiddetli nöbetler şeklindeki ağrılı kasılmaların (spazm) giderilmesi için kullanılmaktadır. BUTOPAN, mide, barsaklar, idrar kesesi ve idrar yolları, safra kanalları, üreme organları gibi organların kaslarında meydana gelen spazmları geçirmek için kullanılır.

2.1 BUTOPAN Hangi Durumlarda Kullanılır?

BUTOPAN, teşhis ve tedaviye yönelik radyolojik girişimler sırasında spazmların giderilmesi için kullanılır. Örneğin midenin ve on iki parmak barsağının optik bir alet ile incelenmesi (endoskopi) sırasında spazmların önlenmesinde etkilidir.

3. BUTOPAN Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

BUTOPAN’ın kullanımı ile ilgili bazı dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz, BUTOPAN kullanımı öncesinde doktorunuzla görüşmelisiniz:

  • Kalp, karaciğer, böbrek sorunları
  • Aşırı hassasiyet (alerji) reaksiyonları
  • Gebelik veya emzirme dönemi

BUTOPAN, araç ve makine kullanma yeteneğinizi etkileyebildiğinden, kullanırken dikkatli olmanız gerekmektedir.

BUTOPAN kullanımı sırasında yan etkiler ortaya çıkabilir. Bu yan etkiler arasında ağız kuruluğu, terleme, baş dönmesi, bulanık görme, kabızlık, mide bulantısı, karın ağrısı, ciltte döküntü, kaşıntı, kızarıklık gibi durumlar bulunmaktadır. Yan etkilerin ortaya çıkması durumunda, doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

4. BUTOPAN Nasıl Kullanılmalıdır?

BUTOPAN, doktorunuza danışarak kullanılmalıdır. İlaçların dozu, hastalığın ciddiyetine ve kişisel durumlara göre değişiklik göstermektedir.

BUTOPAN, intramusküler veya intravenöz yolla kullanılmalıdır. İçerisinde partikül veya renk değişimine neden olan maddeler varsa kullanılmamalıdır. BUTOPAN kullanımı, bir sağlık profesyoneli tarafından ya da doktorunuzun verdiği talimatlara göre gerçekleştirilmelidir.

5. BUTOPAN İle İlişkili Diğer Uyarılar

BUTOPAN kullanımı sırasında, alkol ve benzodiazepinler gibi depresan ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır. Ayrıca gece yatmadan önce kullanılması, uykuya dalmayı güçleştirebilir.

BUTOPAN, ışıkla temas ettirilmemeli ve çocukların ulaşamayacağı yerde muhafaza edilmelidir.

BUTOPAN’ın kullanımı sırasında, emziren annelerin sütlerinde ilaç kalıntıları oluşabileceğinden, bebeklerin sağlığı açısından doktor onayı olmadan kullanılmamalıdır.

Sonuç

BUTOPAN, ani ve şiddetli nöbetler şeklindeki ağrılı kasılmaların (spazm) giderilmesi için kullanılmaktadır. Mide, barsaklar, idrar kesesi ve idrar yolları, safra kanalları, üreme organları gibi organların kaslarında meydana gelen spazmları geçirmek için kullanılır.

BUTOPAN kullanımı öncesinde doktorunuzla görüşmeniz ve doktorunuzun verdiği talimatlara uymanız gerekmektedir. Bu şekilde ilacın olası yan etkileri önlenerek faydası artırılabilir.

BUTOPAN kullanımı ile ilgili, tüm detaylar için doktorunuza danışabilirsiniz.

BUTOPAN 20 MG/ML ENJ. COZ. ICEREN 100 AMPUL Yan Etkileri Nedir? Yan Etkisi Var Mı?

Sıklıkla Görülen Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi, BUTOPAN’ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Sık görülen yan etkiler:

  • Gözde yakını veya uzağı görmeye uyum (akomodasyon) yeteneğinin bozulması
  • Kalp atımının hızlanması
  • Baş dönmesi
  • Ağız kuruluğu

Seyrek Görülen Yan Etkileri

Seyrek görülen yan etkiler:

  • Deri reaksiyonları, deri kızarıklığı
  • Dishidrozis (özellikle el ve ayaklarda anormal terlemeyle ortaya çıkan bir deri hastalığı)
  • Deri kızarıklığı
  • İdrarın idrar kesesinde birikmesi
  • Şiddetli alerjik reaksiyon (döküntü, kaşıntı, yüz, dudakların şişmesi ya da ağız veya boğazın yutmayı veya nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmesi)

Bu çok ciddi bir yan etkidir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etki seyrek görülür.

Yan Etkilerin Raporlanması

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendirin. Yan etkilerin raporlanması için kullanma talimatında yer alan ya da yer almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda, hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Yasal Bilgilendirme : Burada verilen bilgiler farklı kaynaklardan toplanan bilgiler ışığında hazırlanmıştır. Lütfen buradaki bilgileri %100 doğru olarak kabul etmeyin, bir hastalığınız varsa öncelikli olarak doktorunuza başvurun.

marketfiyatlari.com’da kullanılan bilgiler Hekim ve Eczacıya Danışmanın Yerine Geçemez. Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
tokat haberleri