Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Bebekler Ne Zaman Oyuncak Tutar?

Bebeklerin oyuncakları sevme yeteneği yaşlarına ve gelişim düzeylerine bağlı olarak değişebilir. Bebekler genellikle 3-4 aylıkken ellerini ve ayaklarını keşfederler ve bu aşamada yumuşak dokulu ve hafif oyuncakları tercih edebilirler. 6-9 ay arası bebekler, düşük sesli oyuncaklar ve renkli bloklar gibi daha fazla çeşitli oyuncakları keşfetmeye başlarlar. 1 yaşına geldiklerinde, bebekler genellikle oyuncakları yürürken çekerler ve hayvan figürleri gibi daha karmaşık oyuncaklarla ilgilenirler. Bebeklerin oyuncak seçimleri, gelişim evrelerine bağlı olarak değişir, ancak dokuları, renkleri ve boyutları bebeğinizin ilgisini çekebilir.

Bebekler Ne Zaman Oyuncak Tutar?

Ebeveynlerin en çok merak ettiği sorulardan biri olan bebekler ne zaman oyuncak tutar sorusuna cevap verebilmek için, öncelikle bebeklerde kavrama refleksinin hangi aşamalardan geçerek şekillendiğinin bilinmesi gerekmektedir.

İçindekiler

  • Bebeklerde Kavrama Refleksi Nasıl Gelişir?
  • Bebekler Oyuncakları Tutmayı Nasıl Öğrenirler?

Bebeklerde Kavrama Refleksi Nasıl Gelişir?

Dünyaya yeni gelen bir bebeğin elleri çoğu zaman yumulmuştur. Ebeveynleri bebeklerinin elini açarak parmaklarını bebeğin avucuna koyduklarında hemen bebeğin, parmaklarını sımsıkı tuttuğunu görmektedirler. İlginizi Çekebilir: 4-5-6 Aylık Bebek Oyuncakları ve Seçimi Parmaklarını çekmeye çalıştıklarında ise bebek de daha tutuşunu daha kuvvetlendirmektedir. Bu hissiyat ebeveynlerde çok güzel duygular oluştursa da, aslında bebek bunu bilinçli olarak yapmamaktadır. Bu durum bebeğin içgüdüsel olarak sahip olduğu kavrama refleksinden kaynaklanmaktadır. Bu refleks bebeğin doğduğu andan itibaren bebek üç aylık oluncaya kadar devam eder. Daha sonra bu refleks, bebek ellerini açık tutmaya başladığı zaman giderek kaybolur. Bu refleks kaybolduğunda bebeğin eline herhangi bir oyuncak verildiği zaman ilk üç ayın aksine verilen oyuncağı bilinçli olarak kavrayacaktır.

Bebekler Oyuncakları Tutmayı Nasıl Öğrenirler?

Bebeğin arabası ya da yatağı üstüne bir ipe dizilmiş canlı renklere sahip oyuncaklar asılması, onun dikkatini çekip uzanıp tutmaya teşvik edecektir. Genelde bebekler beş aylık olana kadar ebeveynlerin uzattığı bir şeyi doğrudan ellerinden alamaz. İlk olarak uzatılan nesneyi baş ve işaret parmakları ile kavramaya çalışacaklardır. Biraz daha büyüdüklerinde ise kavrama yetenekleri daha fazla gelişecektir.

Yaklaşık altı aylık oldukları zaman ellerine aldıkları bir nesneyi bir ellerinden diğerine rahatlıkla geçirebilir hale gelirler. Bu çağdaki bebekler ellerine aldıkları her neneyi ağızlarına götürme eğilimindedirler. Bu sebeple küçük oyuncaklarla birlikte asla yalnız bırakılmamaları gerekir. Bebekler yaklaşık olarak bir yaşlarına geldikleri zaman artık her ellerine aldıkları nesneyi ağızlarına götürmemeye başlarlar. Çok küçük oyuncakları yalnızca baş ve işaret parmaklarını kullanarak rahatlıkla tutabilirler. Bu sebeple bu çağdaki bebekler için yere düşen boncuk, hap, fıstık gibi ufak cisimler tehlike kaynağıdır.

Yaklaşık 13 aylık olan bir bebek tahta küplerden yapılan oyuncakları üst üste dizebilecek beceriyi kazanmıştır. Bebekler 15 aylık olduklarında ise bir bardak dolusu sütü devirmeden masadan alabilir ve kendi kaşığını kullanarak mamasını kendi kendine yiyebilir hale gelmektedir.

Bebekler ne zaman oyuncak tutar konusunda önemli olan kavrama reflekslerinin yaşlarına göre nasıl şekillendiğidir. Anne ve babalar bebeğin kavrama reflekslerini öğrendiğinde, ona uygun oyuncaklar alarak, fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunabilirler.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
tokat haberleri