Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Edirne

Edirne, Türkiye’nin Trakya bölgesinde yer alan tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehirdir. Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olarak bilinen Edirne, tarihi camileri, köprüleri, hamamları ve türbeleriyle ünlüdür. Merkezinde yer alan Selimiye Camii, Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden biridir ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Şehir aynı zamanda Türkiye’nin en ünlü festivallerinden biri olan Uluslararası Kakava Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Edirne, zengin kültürel mirası, tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli turistik bir destinasyondur.

Tarihi Edirne Şehri

Edirne, Trakya bölgesinin en popüler şehirlerinden biridir. Yaklaşık 400 bin nüfusa sahip olan bu şehirde, tarihi yapılar ve doğal güzellikleri keşfetmek için birçok seçenek bulunur. Şimdi Edirne’ye nasıl gidileceğine bakalım.

Edirne Nasıl Gidilir?

Uçakla

Edirne’ye uçakla seyahat etmek isteyenler için şu anda bir havaalanı bulunmamaktadır. Ancak yakın bir havaalanı olan İstanbul’dan Edirne’ye ulaşabilirsiniz.

Otobüsle

Edirne otogarı, kent merkezinde yer almaktadır. Yakın ve büyük şehirlerden çok sayıda otobüs firmasıyla buraya ulaşım sağlanabilir. Ayrıca Avrupa’ya da otobüsle geçiş yapma imkanı vardır.

Trenle

Edirne, Anadolu’yu Balkanlar ve Avrupa’ya bağlayan bir demiryolu hattı üzerindedir. Demiryolu ile Edirne’ye direkt ya da aktarmalı ulaşım sağlanabilir. Tren istasyonu da kent merkezindedir.

Gemiyle

Edirne’ye en yakın deniz limanı, Keşan ilçesi Mecidiye beldesinde yer alan İbrece Limanı’dır. Buradan çok sayıda yere deniz yolu ile ulaşım sağlanabilir.

Özel Aracınızla

Türkiye’nin her yerinden Edirne’ye özel aracınızla rahat bir şekilde gidebilirsiniz. Şehirler arası mesafeler şöyledir:
– Tekirdağ Edirne arası yaklaşık 142 km
– İstanbul Edirne arası yaklaşık 238 km
– Ankara Edirne arası yaklaşık 688 km
– Bursa – Edirne arası yaklaşık 470 km
– İzmir – Edirne arası yaklaşık 800 km

Edirne Gezilecek Yerler

Edirne’ye gitmişken mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Şükrüpaşa Camii, Selimiye Camii, Eski Camii, Saat Kulesi, Kaleiçi, Saraçlar Caddesi ve Edirne Müzesi yer alır. Ayrıca doğal güzellikleri keşfetmek isteyenler için Kırkpınar Göleti, Enez Kalesi ve Meriç Nehri tavsiye edilir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler