Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Elazığ

Elazığ, Türkiye’nin doğu bölgesinde yer alan tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir şehirdir. Fırat Nehri’nin vadisinde bulunan Elazığ, dağlık bir coğrafyada yer alır ve doğal güzellikleri, zengin flora ve fauna ile doludur. Şehirde bulunan tarihi yapılar, müzeler ve kültür merkezleri ziyaretçilerin ilgisini çekerken, yöresel lezzetleri de tatmanız için birçok yer bulunmaktadır. Elazığ, doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile keşfedilmeyi bekleyen bir şehirdir ve seyahat planları için harika bir seçenektir.

Elazığ: Doğu Anadolu’nun Muazzam Kenti

Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir kent olup yaklaşık 583 bin nüfusa sahiptir. Anadolu ile Mezopotamya arasında önemli bir bağlantı noktasıdır. Burada ziyaret edilebilecek birçok doğal güzellik alanı ve tarihi yapılara rastlamak mümkündür.

Elazığ’a Nasıl Gidilir?

Uçakla Gidilir

Elazığ kent merkezine 12 km uzaklıkta Elâzığ Havalimanı yer almaktadır. Buraya her gün Ankara ve İstanbul’dan düzenli uçuşlar düzenlenmektedir. Benzer şekilde, İzmir ve diğer birkaç şehir ise haftanın belirli günlerinde Elazığ’a uçuş sağlamaktadır. Ayrıca, Almanya ve Hollanda’dan yılın özel zamanlarında direkt uçuşlar da mevcuttur. Havalimanına vardıktan sonra şehir içi servisleriyle merkeze rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Otobüsle Gidilir

Elazığ kent merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta EŞTİ Şehirlerarası Otobüs Terminali yer almaktadır. Ülkemizin birçok şehrinden otobüs seferleri ile terminaline ulaşmak mümkündür. Çalışan birçok otobüs firması mevcuttur. Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere birçok farklı şehirden doğrudan veya aktarmalı olarak Elazığ’a ulaşım sağlamak mümkündür.

Trenle Gidilir

Malatya ilinden kalkan tren ile Maden ilçesine oradan da Ergani’ye ulaşmak ve burada geçmektedir. Ayrıca, Elazığ-Ankara arasında çalışan Mavi Tren seferleri de mevcuttur. Fırat Expresi ile her gün Elazığ’dan Adana’ya seferler düzenlenmekte, Van Gölü Ekspresi ile ise ilimizden büyük şehirler olan Ankara ve İstanbul’a 2-3 sefer yapılmaktadır.

Gemiyle Gidilir

Fırat Nehri, Elazığ ilimizin sınırında yer almaktadır. Özellikle Elazığ kent merkezinden Palu ilçesine her gün karşılıklı feribot seferleri yapılmaktadır. Bunlar dışında Elazığ-Pertek, Elazığ-Çemişgezek, Elazığ-Ağın ve Baskil-Malatya aralarında feribot seferleri mevcuttur.

Özel Aracınızla Gidilir

Özel aracınızla Türkiye’nin her noktasından Elazığ’a rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Elazığ ile bazı şehirler arası mesafeler, şu şekildedir;

  • Kayseri Elazığ arası yaklaşık 440 km
  • Malatya Elazığ arası yaklaşık 100 km
  • Diyarbakır Elazığ arası yaklaşık 160 km
  • Erzurum Elazığ arası yaklaşık 320 km
  • Ankara Elazığ arası yaklaşık 760 km
  • İstanbul Elazığ arası yaklaşık 1199 km
  • İzmir Elazığ arası yaklaşık 1277 km

Elazığ: Doğal Güzellikler ve Tarihi Yapılar

Elazığ, tarihsel olarak oldukça zengindir. Burada gezilebilecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunmaktadır. Doğa yürüyüşünden antik şehir turuna kadar birçok farklı aktivite Elazığ’da yapılabilmektedir.

Elazığ’da gezilmesi gereken yerler şunlardır;

  • Harput Kalesi
  • Harput Ulu Camii
  • Harput Taş Köprüsü
  • Harput’tan Elazığ’ı gören manzaralar
  • Taşhan
  • Keban Baraj Gölü
  • Otlukbeli Gölü
  • Buzluk Mağarası
  • Kapıkaya Kanyonu

Elazığ, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri ile keşfedilmeyi bekleyen bir kenttir. Sizler de farklı bir şehir deneyimi yaşamak istiyorsanız Elazığ sizin için ideal bir tercih olabilir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler