Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Gaviscon Nedir? Gaviscon Fiyat? Gaviscon Şurup Fiyatı Ne Kadar?

Gaviscon, mide yanması, hazımsızlık ve reflü gibi sindirim sorunlarını gidermek için kullanılan bir ilaçtır. Gaviscon, magnezyum hidroksit ve alüminyum hidroksit gibi aktif bileşenler içerir ve bu bileşenler asit fazlasını nötralize ederek rahatlama sağlar. Gaviscon şurup, şeffaf bir sıvı halinde gelir ve kolayca tüketilebilir. Gaviscon fiyatı, ürünün boyutuna, bölgeye ve satıcının belirlediği fiyata göre değişebilir. Ancak çoğu zaman, Gaviscon fiyatı makul bir seviyededir. Gaviscon şurup fiyatı ise piyasada değişebilir ancak birçok eczanede uygun fiyatlı olarak bulunabilir. Mide problemlerinden şikayet edenler için, Gaviscon etkili bir çözüm sunar ve uygun fiyatı ile de kolayca erişilebilir bir üründür.

Gaviscon Şurup Nedir ve Ne İşe Yarar?

Gaviscon şurup, mide ve göğüste yanma, hazımsızlık, mide ekşimesi ve yemek borusunda iltihap gibi şikâyetlerin tedavisinde kullanılır. Şurup formu genellikle çocuklarda ve hamilelerde tercih edilir.

Antiasit bir ilaç olan Gaviscon, tahriş olan mide yüzeyini korur ve reflü gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Midede ekşime, yanma, göğüs kafesinde rahatsızlık gibi problemlere çözüm sağlar. Etken madde olarak sodyum bikarbonat, sodyum aljinat ve Kalsiyum karbonat içerir. Bu maddelerden herhangi birine alerjisi olanlar Gaviscon şurup kullanımından uzak durmalıdır.

Gaviscon Nasıl Kullanılır?

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse öyle kullanın. İlacı içmeden önce şişeyi çalkalamayı unutmayın. Bu şurubu tok karna kullanmak gerekir.

12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler için önerilen günlük doz yemek sonrası ve yatarken 1-2 tatlı kaşığı (10-20 ml) kadardır. 6-12 yaş grubundaki çocuklar için ise önerilen günlük doz 5-10 ml şeklindedir. Kimler Gaviscon Şurup Kullanabilir? 6 yaş üzeri tüm bireylerde kullanıma uygundur. Oda sıcaklığında, 30°C’nin altında muhafaza edilmelidir. Şişeyi açtıktan sonra maksimum 6 ay içinde bitirmeniz tavsiye edilir.

Gaviscon Şurup Yan Etkileri

İlacın kullanımıyla ilişkili yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Ancak nadiren de olsa kurdeşen, karın ağrısı gibi sorunlar gözlemlenebilir. Dilde, boğazda, dudaklarda, yüz bölgesinde şişlik meydana gelebilir. Bunlar seyrek karşılaşılan yan etkilerdir. Söz konusu durumlarda hemen doktorunuza başvurmanız gerekir.

Gaviscon Şurup Fiyat 2023

Gaviscon şurup fiyatı genellikle her eczanede aynıdır. Güncel Gaviscon fiyatı 23 TL’dir. GAVISCON 500 mg 200 ml 23 TL’den satışa sunulmuştur. GAVISCON DOUBLE ACTION fiyatı ise 23,17 TL’dir. (GAVISCON DOUBLE ACTION oral süspansiyon formunda, 200 ml’lik ambalajında satılır.)

Gaviscon Şurup ve Hamilelik

Gebelik döneminde en sık rastlanan sorunlardan biri hazımsızlıktır. İşte Gaviscon şurup, anne adaylarının bu şikâyetine çözüm sağlar. Yemek borusunda iltihaba iyi gelen bu şurup çocuklarda ve hamilelerde de güvenle kullanılabilir. Anne ve bebek sağlığı üzerinde hiçbir olumsuz etkisi saptanmamıştır.

Gaviscon Şurup Öneriler

Gaviscon markasının farklı ürünleri mevcuttur. Bunların başlıcaları Advenced ve Double Action ve Gaviscon tablettir. Advenced versiyonu mide yanmasının anlık tedavisinde işe yarar. Double Gaviscon ise atağı kesmekle kalmaz, ayrıca mide koruması sağlar. İki ürünün içeriği de, fiyat politikası da farklıdır. Bu yüzden en doğrusu hekiminize danışmanızdır.

Sonuç

Gaviscon şurup, mide ve göğüs yanmaları, hazımsızlık, mide ekşimesi ve yemek borusunda iltihap gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir antiasit ilaçtır. Hamileler ve çocuklar dahil olmak üzere 6 yaş üzeri kişiler tarafından kullanılabilir. Doktorunuzun önerdiği dozajı dikkatli bir şekilde uygulamanız gerekir. Gaviscon şurup, reflü ve diğer mide rahatsızlıklarının tedavisinde etkili olabilir ancak doktor kontrolü olmadan kullanılmamalıdır.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler