Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

TOKİ Engelli Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Nelerdir?

TOKİ, engelli bireyler için konut projeleri sunuyor ve bu projelerden yararlanmak isteyenler TOKİ engelli başvuru işlemlerini yapabilirler. TOKİ engelli başvurusu yapmak için belirli şartlar karşılanmalıdır. Başvuru, engelli bireylerin kendileri veya vasisi tarafından yapılabilmektedir. TOKİ engelli başvuru şartları arasında engellilik durumunun belgelenmesi, gelir durumunun belirlenmesi, başvuru sırasında 18 yaşını doldurmuş olma gibi unsurlar yer almaktadır. Başvurular TOKİ’nin internet sitesi üzerinden yapılabilir. TOKİ engelli başvurusu hakkında daha detaylı bilgi almak için TOKİ’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

TOKİ Engelli Başvuru Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir? Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sağlıklı vatandaşların yanı sıra aynı zamanda uygun ödeme koşulları ile engelli bireylerin de kolay bir şekilde ev sahibi olmasına yardımcı oluyor. Sadece İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde değil neredeyse Türkiye’nin tüm illerinde konutlar yapan TOKİ, dolayısıyla da Türkiye genelinde engelli vatandaşlara ev imkanı sunuyor.

TOKİ engelli başvuru nasıl yapılır? TOKİ engelli başvuru şartları nelerdir? TOKİ engelli başvurusu nasıl yapılır? gibi tüm soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

TOKİ Evlerinde Engellilere Öncelik Var mı?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), zaman zaman Türkiye’nin dört bir yanında konutlar inşa ederek dar gelirli ailelerin uygun ödeme şartlarıyla ev sahibi olmasını amaçlıyor. Başvurular sonrasında kura ile adayları belirleyen TOKİ, engelli vatandaşlara da söz konusu kontenjan içerisinde ayrı bir kontenjan ayırıyor. Ayrıca başvurular arasında bulunan engelli vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi, öncelik gösteriyor.

Engelliler TOKİ’ye Nasıl Başvurulur?

TOKİ Engelli sosyal konut başvurusu için en az  %40 oranında engelli oranına sahip biriyler hem banka üzerinden hem de E-Devlet üzerinden online olarak başvuruda bulunabilirler. TOKİ engelli konut başvurusu e-devlet üzerinden yapmak isteyen engell, bireyler https://www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu linke tıklayarak hemen başvuruda bulunabilirler.

Engelli TOKİ Başvuruları Nereye Yapılıyor?

Toplu Konut İdaresi, gerçekleştireceği ev kuralarında belirli bir kontenjanı engelli vatandaşlarımız için ayırmaktadır. Bu kontenjandan ve uygun ödeme koşullarından faydalanarak ev sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlar ise başvurularını Halkbank ve Ziraat Bankası olmak üzere iki bankanın herhangi birisinden başvuru harcı yatırarak yapabilmektedir.

TOKİ Engelli Başvuru Şartları Nelerdir?

TOKİ kanalıyla ev sahibi olmak isteyen engelli vatandaşların birtakım şartları karşılıyor olması gerekiyor. Bu şartları taşımayan engelli vatandaşlar başvuru yapsalar dahi başvuruları dikkate alınmıyor. İşte engelli toki başvuru şartları;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Daha öncesinden TOKİ almamış olmak
  • Konutların yapılacağı ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak
  • En az %40 oranında engelli raporuna sahip olmak
  • Başvuru yapacak olan engelli kişinin kendisinin ya da eşinin üzerine tapu olmaması
  • Kişinin 25 yaşından büyük olması
  • Haneye giren aylık net gelirin mevzuatta belirtilen oranın üstünde olmaması engelli vatandaşların TOKİ başvurularında aranan temel şartlardır.

E-Devlet TOKİ Engelli Başvuru Şartları

E-Devlet TOKİ engelli başvuru şartları da genel olarak yukarıda belirttiğimiz şartlarla birebir aynıdır. Artık tüm resmi kurumlarda vatandaşların ikametgah, gelir bilgisi ve benzeri gibi tüm bilgilerine online sistemler üzerinden ulaşılabildiğinden verilen bilgilerin doğruluk oranı da yetkililer tarafından kısa sürede saptanmaktadır. Dolayısıyla da bilgilerin doğru ve eksiksiz verilmesi bu anlamda oldukça önemlidir.

TOKİ Engelli Konut Başvurusu Gerekli Belgeler

TOKİ engelli projelerine başvuru için gereken evraklar engelli kimlik kartı ile başvurusu esnasında verilen belgelerin eksiksiz ve tam olarak doldurulması gere

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler