Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Araç Muayene Ücretleri 2022 Ne Kadar? Güncel

Araç muayene ücretleri 2022 yılında ne kadar olacak? Türkiye’de araç muayenesi yapmak için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücret genellikle aracınızın yaşına, türüne ve vergi dairesine ödemiş olduğunuz vergi miktarına bağlı olarak değişebilir. 2022 yılı için güncel araç muayene ücretleri hakkında bilgi almak için ilgili kurumların resmi internet sitelerini ziyaret edebilir ya da aracınızın muayene tarihinde muayene istasyonlarına başvurabilirsiniz. Araç muayenesi ücretlerini öğrenerek, aracınızın bakımını ve güvenliğini sağlamak için gereken işlemleri yapmanız çok önemlidir.

Araç Muayene Ücretleri 2022 Ne Kadar?

1 Ocak 2022’den geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılan araç muayene ücretleri, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2022 yılı için belirlenen yüzde 22,58’lik yeniden değerleme oranında artışa giderek belirlendi. Muayene ücretleri 174,64 lira ile 462,56 lira arasında olacak. Bu kapsamda, Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2022 yılı için yeniden belirlendi.

Araç Gruplarına Göre 2022’de Uygulanacak KDV Dahil Araç Muayene Ücretleri

Araç gruplarına göre uygulanacak KDV dahil araç muayene ücretleri aşağıda verilmiştir:

Araç Grubu Eski Ücret Yeni Ücret (KDV Dahil)
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tankerler 377,60 462,56
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 279,66 342,2
Traktör (Römorklu ve Römorksuz), Motosiklet, Motorlu Bisiklet 142,78 174,64

Muayene Ödemesi Nasıl ve Nereye Yapılır?

Ödemeler nakit olarak kabul edilmektedir. Araç sınıfları dışında kalan taşıtların ücretlendirilmesi T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenir. Muayene süresi geçirilen her araçtan, gecikilen her ay için muayene ücreti %5 oranında fazla bedel ile tahsil edilir. Fiyatlara KDV dahildir.

İpucu: Ağır Kusurlu veya Emniyetsiz Araçların Muayeneleri Onaylanmaz

Muayene raporu sonucuna göre “Ağır Kusurlu” veya “Emniyetsiz” olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz. Sabit muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar muayene tekrarını, muayenenin yapıldığı aynı istasyonda veya aynı ildeki diğer tüm sabit muayene istasyonlarında, Gezici muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar muayene tekrarını aynı gezici muayene istasyonunda veya aynı ildeki sabit araç muayene istasyonlarında, Gezici traktör muayene istasyonunda veya gezici muayene istasyonunda muayeneleri onaylanmayan traktör cinsi araçlar ise muayene tekrarını aynı ildeki sabit araç muayene istasyonlarında, gezici muayene istasyonlarında veya gezici traktör muayene istasyonlarında yapabilirler.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler