Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

E-Devlet Engelli Kimlik Kartı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

E-Devlet Engelli Kimlik Kartı başvurusu yapmak isteyen engelli vatandaşlarımızın öncelikle bilmesi gereken belgeler bulunmaktadır. Başvuru yapabilmek için öncelikle engelli vatandaşların tam teşekküllü bir hastaneden alacakları sağlık raporu gerekmektedir. Bunun yanında kimlik belgesi, biyometrik fotoğraf ve engelli yönetmeliği kapsamındaki diğer belgeler de başvuru için gereklidir. Başvuruda eksiksiz belge sunulması, daha hızlı bir şekilde işlemin tamamlanmasını sağlayacaktır. Engelli vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden bu başvurularını kolayca yapabilirler. Bu süreçte yaşanabilecek sorunlar için www.engelsiz.gov.tr adresindeki destek hattından yardım alabilirler.

E-Devlet Engelli Kimlik Kartı Başvurusu 2023

Engelli vatandaşlar, e-devlet engelli kimlik kartı başvurusu ekranı aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde başvuru yapabilirler. Bu işlem için kendilerinden istenen bilgi ve belgeleri tamamlamaları yeterlidir. E-devlet sistemi üzerinden rahatça yapacakları bir başvuru sayesinde, engelli kimlik kartlarına ulaşabilirler. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca yürütülen bu hizmetten pek çok engelli vatandaş faydalanabilmektedir.

Makalede Neler Var?

  • E-Devlet Engelli Kimlik Kartı Başvurusu
  • E-Devlet Engelli Kimlik Kartı
  • E-Devlet Engelli Kartı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
  • E-Devlet Engelli Kimlik Kartı Kaç Günde Çıkar
  • E-Devlet Engelli Kimlik Kartı Sorgulama
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Kartı
  • Engelli Kimlik Kartı Nereden Alınır?
  • Engelli Kimlik Kartı Başvuru Dilekçesi Örneği

E-Devlet Engelli Kimlik Kartı

Türkiye’deki engelli vatandaşlar, e-devlet engelli kimlik kartı başvurusu hizmeti ile başvurularının ilk aşamasını tamamlamış olurlar. Bu kart devlet tarafından yalnızca engelli vatandaşlara verilen bir haktır. Bu hak sayesinde engelli bireyler pek çok alanda temsil edilir ve dezavantajlı olmaktan çıkarılması amaçlanır.

Engelli kimlik kartı başvurusu yapıp bu karta sahip olan bireyler pek çok imkanlardan ücretsiz ya da indirimli bir şekilde faydalanabiliyorlar. Şehir içi ulaşımda ücretsiz seyahat hakkı, TCDD ücretsiz seyahat olanağı dışında su, internet gibi aboneliklerinde ise indirim hakkı sunulabilmektedir.

Engelli kimlik kartı hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar Engelli Kimlik Kartı Nasıl Alınır? Başvurusu Nasıl Yapılır? yazımızda.

E-Devlet Engelli Kartı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Engelli kimlik kartına başvuran birey, e-devlet başvurusunun ardından bakanlığa gerekli evrakları teslim etmelidir. Bu kişinin devlete yüzde 40 ve üzeri derecede engeli bulunduğunu belgelemesi gerekir. Engelli kartına başvuran kişi 18 yaşın altındaysa, raporunda çocuklar için özel gereksinim değerlendirme yönetmelik hükümlerine dikkat edilmelidir.

E-devlet engelli kimlik kartı başvurusu ardından, adresinize yakın Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne gitmelisiniz. Engelli sağlık raporunuzun aslını ya da onaylı bir nüshasını buraya teslim etmeniz gerekir. Bunun dışında götüreceğiniz diğer belgeler ise; kimlik belgesi, kimlik belgesi fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraftır. Tüm bu belgelerin tesliminin ardından, engelli kimlik kartına başvurunuz tamamlanmış olur.

E-Devlet Engelli Kimlik Kartı Kaç Günde Çıkar

E-Devlet engelli kimlik kartı başvurusu sonrası engelli kimlik kartı 7 iş günü içerisinde size teslim edilir. E-Devlet engelli kimlik kartı PTT aracılığı ile teslim edilmektedir.

E-Devlet Engelli Kimlik Kartı Sorgulama

Engelli kimlik kartınızı sorgulamak için ALO 144 numaralı hattı aramanız yeterlidir. ALO 183 numaralı telefonu arayarak da her zaman bilgi alabilirsiniz. E-devlet sisteminde sorgulama ekranına giriş yaparak da kartınızı sorgulamanız mümkündür. Sisteme giriş için gerekli olan e-devlet şifrenizi bilmiyorsanız, size en yakın PTT şubesinden şifrenizi teslim alabilirsiniz. Aldığınız şifre ile sisteme giriş yapabilir, “Engelli Kimlik Kartı Sorg

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler