Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

HPV Nedir?

HPV, insan papilloma virüsü olarak da bilinen, cinsel yolla bulaşan bir virüstür ve en yaygın cinsel enfeksiyonlardan biridir. HPV tiplerinin bazıları kanser olasılığı taşıyabilir. Bu nedenle, korunma ve erken teşhis önemlidir. HPV aşısı, enfeksiyondan korunmak için mevcuttur.

HPV Nedir?

HPV, 100’den fazla çeşidi ile bilinen, cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Genital bölgede kadın ve erkek fark etmeksizin siğil yapabilir ve vücudun diğer bölgelerini de etkileyebilir. HPV için sadece cinsel yolla bulaşır sonucu çıkarmak yanlış olacaktır. Teşhisinde gözle muayenede genital siğil varlığı ve gözle görülmeyen belirtilerde de smear testi ile yapılabilmektedir. HPV bulaşıcı bir hastalık olduğu için vücudun herhangi bir yerinde çıkan siğillere de temas edilmemesi gerekmektedir.

HPV Belirtileri

HPV virüsü genellikle herhangi bir belirti vermez. Ancak, bağışıklık sistemi düşük olan kişilerde genellikle görülür. HPV virüsü belirtileri arasında genital bölgede siğil, ağrı, yanma, kaşıntı, ses kısıklığı, yutkunma zorluğu, boğaz ağrısı, kasıkta yoğun kaşıntı ve kırmızı renkte siğiller yer almaktadır.

HPV Teşhisi

HPV teşhisi için bir uzmana gitmeniz gerekmektedir. Burada kadınlar için smear testi ve erkekler için ise penisoskopi yapılmaktadır. Yapılan tesislerin sonucu uzman tarafından yorumlanmalıdır.

HPV Tedavisi

HPV tedavisi siğillerin miktarına, ortaya çıktığı yere ve sahip oldukları şekle göre değişmektedir. İlaçlar, ameliyat ve kriyoterapi gibi çeşitli yöntemler bulunmaktadır. HPV aşısı ise en etkili tedavi yöntemidir. Kişi HPV aşısı olmalıdır ve tedavi süresince herhangi biri ile cinsel birleşme yaşamamalıdır. Ayrıca kişinin hijyene dikkat etmesi, cinsel ilişki sırasında kondom kullanması, bağışıklık sistemini güçlü tutması ve karşı tarafta HPV olup olmadığını kontrol etmesi önemlidir.

HPV Aşısı

Günümüzde HPV tedavisinin en olumlu yanıt veren formülü HPV aşısıdır. HPV aşısı özellikle genital siğil karşı koruma sağlar. 2’li, 4’lü ve 9’lu olmak üzere üç farklı HPV aşısı bulunmaktadır. HPV aşısı, yaş grubu olarak genellikle on ila 14 yaş arası önerilmektedir. HPV aşısı, cinsel hayatı başlamadan önce yapılması %100’e kadar koruma sağlar ve her bir bireyin 45 yaşına kadar yapılması önerilmektedir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler