Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Brusella Hastalığı Nedir?

Brusella hastalığı, zoonotik bir hastalıktır ve birçok hayvan türünde bulunabilir. İnsanlarda bu hastalığa, enfekte hayvanların et, süt ve süt ürünleri tüketilmesi veya temas sonucu maruz kalınabilir. Bu hastalığın belirtileri ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, halsizlik, terleme ve titreme gibi grip benzeri semptomlardır. Tedavi edilmediği takdirde ciddi kalıcı hasarlara yol açabilir. Brusella hastalığından korunmak için hijyen kurallarına uymak, enfekte hayvanlardan uzak durmak ve gıda ürünlerini doğru şekilde pişirerek tüketmek önemlidir.
Brusella Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Brusella hastalığı, insanların her yaştan ve her kesiminden etkilenebilen enfeksiyon hastalıklarından biridir. Bu hastalık, temasta, hava veya damlacık yoluyla, enfekte gıdaların tüketilmesi gibi çeşitli mekanizmalarla geçebilir. Brusella bakterisi, insanların pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri ve çiğ etler tüketiminde enfekte hayvanlarla temas etmesinde ortaya çıkar. Hastalık, insan vücudunda yaygın bir enfeksiyon riski taşır ve her dokuya göre değişen çok çeşitli klinik belirtilerle ortaya çıkabilir.

Brusella Hastalığı Belirtileri
Brusella belirtileri çoğu zaman grip belirtileriyle benzerdir. Bu semptomlar, bakteri enfeksiyonundan sonra 5-30 günlük bir süreç içinde ortaya çıkar. Yüksek ateş, öksürük, halsizlik, karın ağrısı, iştahsızlık ve kilo kaybı, baş ağrısı, özellikle gece terlemeleri, vücut ve eklem ağrıları, sırt ağrısı, ateş basmaları, merkezi sinir sistemi iltihabı, eklemde iltihap, kalp iltihabı, karaciğer iltihabı, testis veya testis torbası iltihabı, dalak iltihabı, psikolojik değişiklikler ve tükenmişlik belirtileri görülebilir. Eğer yukardaki belirtilerin tümüne ya da çok fazlasına sahipseniz en yakın sağlık kuruluşunu ziyaret edip hekiminize sorunlarınızı ve şüphelerinizi anlatmalısınız.

Brusella Hastalığı Nasıl Bulaşır?
Brusella bakterilerinin insanlara geçişi, çoğunlukla et tüketimi, çiğ süt tüketimi ve çiğ sütten üretilen süt-peynir ürünleriyle ilişkilidir. Enfekte hayvanla temas sırasında insan cildindeki yaralardan bakterinin insana geçmesi, Brusella bakterilerinin hava yoluyla vücuda girme olasılığı, enfekte hayvanın dışkısına temas gibi durumlar Brusella enfeksiyonunun bulaşma yollarıdır. Brusella enfeksiyonunun insandan insana yayılması, çok ender bir durum olarak bilinmektedir. En yaygın şekilde kan ya da doku nakli sırasında bulaşma oluşturur. Bir diğer bulaşma yöntemi ise emzirmedir.

Brusella Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Brusella hastalığı antibiyotiklerle tedavi edilir. Genellikle 6-8 haftalık bir ilaç tedavisinin ardından hastalık tamamen ortadan kalkmaz ve risk tekrarlama riskini taşıyabildiği için tamamen iyileşme süreci ay kadar sürebilir. Henüz mevcut tıp yaklaşımlarına dayalı olarak brusella hastalığını önlemek için özel bir aşı geliştirilmemiştir. O nedenle, etlerin pişirilmesi,

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
tokat haberleri