Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Elazığ

Elazığ, Türkiye’nin doğu bölgesinde yer alan ve tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü bir şehirdir. Elazığ’da gezilecek yerler arasında Harput Kalesi, Elazığ Müzesi, Hazar Gölü gibi doğal güzellikler ve tarihi yapılar bulunmaktadır. Ayrıca Elazığ mutfağı da yöresel tatlarıyla damakları şenlendiriyor. Elazığ’a seyahat etmek isteyen herkes için birçok konaklama seçeneği de bulunmaktadır. Elazığ, tarih ve doğa sevenler için vazgeçilmez bir durak!

Elazığ Nerede, Nasıl Gidilir?

Elazığ, Doğu Anadolu bölgesinde 583 bin nüfuslu bir kenttir. Anadolu ve Mezopotamya arasında konumlandığı için birçok tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Elazığ’ın Meşhur Lezzetleri

Elazığ denildiği zaman akla ilk gelen lezzetler üzüm, dut, pestil, şarap ve Orcik (cevizli sucuk) olarak bilinir.

Elazığ’a Nasıl Gidilir?

Ulaşım Yöntemi Açıklama
Uçakla Elazığ Havalimanı, kent merkezine 12 km uzaklıktadır. Ankara ve İstanbul’dan düzenli uçuş seferleri bulunurken, İzmir ve bazı şehirlerde haftanın belirli günleri uçuşlar gerçekleştirilir. Ayrıca Almanya ve Hollanda’dan da yılın belli dönemlerinde direk uçuş seferleri düzenlenir. Havalimanına ulaştıktan sonra, şehir içi servisleri kullanarak merkeze kolayca ulaşabilirsiniz.
Otobüsle Elazığ Otogarı (EŞTİ Şehirlerarası Otobüs Terminali), kent merkezine 3 km uzaklıkta konumlanmaktadır. Ülkemizin birçok şehrine giden otobüsler, buradan hareket etmektedir. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerden direk veya aktarmalı seferler mevcuttur.
Trenle Malatya’dan gelen Tren Hattı, Maden ilçesine kadar gelip oradan Ergani’ye ulaşır. Ergani’den de Bitlis’in Tatvan ilçesi ve Van Gölü üzerinden İran’a ulaşım imkanı vardır. Ayrıca Elazığ-Ankara arasında çalışan Mavi Tren seferleri mevcuttur. Fırat Expresi ile Elazığ’dan Adana’ya her gün, Van Gölü Expresi ile ise Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere 2-3 sefer düzenlenir.
Gemiyle Fırat Nehri, Elazığ il sınırında bulunur. Elazığ kent merkezinden Palu ilçesine karşılıklı feribot seferleri gerçekleştirilir. Ayrıca Elazığ-Pertek, Elazığ-Çemişgezek, Elazığ-Ağın ve Baskil-Malatya arasında da feribot seferleri düzenlenir.
Özel Aracınızla Türkiye’nin her yerinden özel aracınız ile rahatlıkla Elazığ’a ulaşabilirsiniz. Kayseri Elazığ arası 440 km, Malatya Elazığ arası 100 km, Diyarbakır Elazığ arası 160 km, Erzurum Elazığ arası 320 km, Ankara Elazığ arası 760 km, İstanbul Elazığ arası 1199 km ve İzmir Elazığ arası 1277 km’dir.

Elazığ’da Gezilecek Yerler

Elazığ, tarihi yapılara, doğal parklara, camilere ve müzelere ev sahipliği yapar. Bölgeye özgü olan Harput Kalesi, Özlüce (Sofraz) Köyü, Hazar Gölü gibi yerleri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Harput Kalesi

Elazığ merkezinde yer alan bir surla çevrili bir kale olan Harput Kalesi, 13. yüzyılda Moğol istilası sırasında inşa edilmiştir. İçerisinde cami, medrese, müze ve türbe gibi tarihi yapılar bulunur.

Özlüce (Sofraz) Köyü

Elazığ’a 16 km uzaklıkta yer alan Özlüce (Sofraz) Köyü, doğal güzellikleri ve temiz havası ile önemli bir turistik mekandır. Özellikle düğünleri ile ünlüdür.

Hazar Gölü

Elazığ’ın 25 km güneybatısında yer alan Hazar Gölü, su sporları yapmak ve doğal güzelliğini keşfetmek için ideal bir yerdir. Ayrıca göl çevresindeki balık restoranlarında lezzetli yemekler tadabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler