Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Edirne

Edirne, Türkiye’nin kuzeybatısında yer alan tarihi bir şehirdir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde başkentlik yapmış olan Edirne, birçok tarihi yapıya ve kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Şehir, sağlık turizmi, tarihi ve kültürel turizm açısından oldukça önemlidir. Selimiye Camii, Eski Camii ve Koca Sinan Paşa Camii gibi ünlü camileri, Edirne Sarayı, Adalet Kasrı ve II. Bayezid Külliyesi gibi önemli tarihi yapıları ile ziyaretçileri cezbeder. Ayrıca, Edirne’ye özgü lezzetli yemekleri ve güzel mimarisi ile de ünlüdür. Edirne, ziyaretçiler için unutulmaz bir deneyim sunan harika bir şehirdir.

Edirne Nerede, Nasıl Gidilir?

Edirne, Marmara Bölgesi’nde yer alan bir şehirdir ve yaklaşık 400 bin nüfusa sahiptir. Trakya bölgesinin en popüler kentlerinden biridir ve birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunmaktadır.

Edirne neyi ile meşhur?

Edirne’nin en ünlü ürünlerinden biri beyaz peynirdir.

Edirne Nasıl Gidilir?

Edirne’ye birkaç farklı yöntemle ulaşabilirsiniz:

Uçakla: Edirne’de havaalanı bulunmamaktadır. En yakın havaalanı İstanbul’da yer almaktadır.
Otobüsle: Edirne otogarı kent merkezinde bulunur. Buraya birçok yakın ve büyük şehirden otobüs seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca, buradan Avrupa’ya otobüsle geçiş yapabilirsiniz.
Trenle: Anadolu’yu Balkanlar ve Avrupa’ya bağlayan demiryolu hattı Edirne’den geçmektedir. Tüm şehirlerden buraya direkt ya da aktarmalı olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Edirne tren istasyonu kent merkezinde yer almaktadır.
Gemiyle: Edirne iline en yakın liman, Keşan ilçesi Mecidiye Beldesindeki İbrece Limanı’dır. Buradan birçok yere deniz yolu ile ulaşım sağlanmaktadır.
Özel Aracınızla: Kendi özel aracınızla Türkiye’nin her noktasından Edirne’ye kolayca ulaşabileceğiniz mesafeler şöyledir:
  • Tekirdağ – Edirne arası: yaklaşık 142 km
  • İstanbul – Edirne arası: yaklaşık 238 km
  • Ankara – Edirne arası: yaklaşık 688 km
  • Bursa – Edirne arası: yaklaşık 470 km
  • İzmir – Edirne arası: yaklaşık 800 km

Eğer yazılanları anlamakta güçlük çekerseniz, lütfen yorum olarak belirtin. Hemen cevaplayacağız.

Edirne Haritası

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler