Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Bağkur Nasıl Kapatılır? Bağkur Kapatma İşlemleri

Bağkur kapatma işlemleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için doğru yerdesiniz. Bağkur kapatma için belirli prosedürler bulunmaktadır. Bu prosedürlerin doğru ve eksiksiz yerine getirilmesi gerekmektedir. Bağkur kapatma işlemlerini tamamladığınızda, birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. Bunların arasında prim iadesi, emeklilik hakkı ve birçok diğer avantaj yer almaktadır. Bağkur kapatma işlemleri hakkında detaylı bilgi almak ve doğru bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirmek için hemen sitemizi ziyaret edin ve uzmanlarımızdan destek alın.
Bağkur Kapatma İşlemleri ve Bilgileri 2023

Bağkur Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Bağkur, Türkiye’de işverene veya isteğe bağlı olarak yaptırılabilen bir sigorta türüdür. Bağkur kapatma işlemi ise, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla yapılmaktadır. Bağkur kapatma işlemi yapacak olan kişilerin dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaat etmesi gerekir.

Bunun için, Bağkur’dan çıkmak isteyen kişilerin sağlaması gereken birkaç adım vardır:

  • Öncelikle, Sosyal Güvenlik Kurumu’na dilekçe yazılmalıdır.
  • Bağkur’dan çıkış talebiniz başarılı olarak gerçekleşebilir, ancak bazen Bağkur kapatma işlemlerinde aksaklıklar yaşanabilir.
  • Bağkur kapatma işlemi süresinin uzamasının nedeni, genellikle ödenmesi gereken prim borçlarıdır.

Kimler Bağkurlu Olmak Zorundadır?

Bağkur sigortası, genellikle kendi işini yapan esnaf, bir şirket üzerinde hissesi olan kişiler ve tarım alanında zirai faaliyet yapan kişiler tarafından yaptırılmaktadır. Aşağıdaki kişilerin de Bağ-Kur yaptırmak zorunda olduğunu unutmayın:

  • Kolektif şirket ortakları
  • Limited şirket ortakları
  • Donatma iştirakleri ortakları
  • Esnaf ve sanatkârlar
  • SGK kapsamı dışında olan ve herhangi bir işverene bağlı olarak çalışmayan, kendi hesabına çalışan kişiler

Bağkur Kapatma Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Bağkur kapatma dilekçesi, Bağkur İl Müdürlüğüne hitaben yazılmalıdır. Dilekçede, Bağkur numarası, T.C. kimlik numarası, ad, soyad ve doğum tarihi gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir. Aşağıda Bağkur kapatma dilekçe örneği yer almaktadır:

Dilekçe Örneği:

İl Müdürlüğünüzde …………………………… Bağkur Numarası ile kaydım vardır ve BAĞ-KUR borcum bulunmamaktadır. İş yerimi / işimi sona erdirdiğimden (kapattığımdan) dolayı BAĞ-KUR kaydımı dondurmak istiyorum.

Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

Tarih-İmza:

T.C. Kimlik No:

Adı-Soyadı:

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Baba Adı:

Ana Adı:

Adres:

Bağkur Borcu Varken Bağkur Kapatma

Bağkur borcu varken Bağkur kapatma işlemi yapmak mümkündür. Ancak, bu durumda öncelikle işletme kapatılmalı veya SGK olarak çalışmaya devam edilmelidir. Bağkur borcunuzu kapatmak için, bir dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmanız gerekmektedir.

Bağkur Kapatma İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Bağkurluların çalışma faaliyetlerine son verilen tarihten itibaren sigortalılık süresi de sona erer. Bu nedenle kişiler ilgili tarihten sonra 10 gün içerisinde Bağkur kapatma dilekçesini SGK’ya iletmelidir. 10 gün içerisinde SGK’ya bildirilmemesi durumunda herhangi bir cezai işlem uygulanmamaktadır.

E-Devlet’ten Bağkur Kapatma İşlemi Yapılır Mı?

Bağ-Kur kapatma işlemi, ne yazık ki, e-Devlet sisteminden yapılamamaktadır. Kapatma işlemi yapacak olan vatandaşların, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bizzat dilekçe göndermesi gerekmektedir.

Tarım Bağkur Nasıl Kapatılır?

Tarım Bağkur’u kapatmak için, ziraat odasında kaydının durdurulması gerekmektedir. Ziraat odasından alınacak belge ile Tarım Bağkur’u kapatma işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Bağkur kapatma işlemleri hakkında bilmeniz gerekenler bu şekildedir. Eğer Bağkur kapatma işlemi yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler