Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

GSS İptali Nasıl Yapılır? GSS İptal Ettirme Nereden Yapılır?

GSS (Genel Sağlık Sigortası) iptali yapmak isteyenler için öncelikle SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) il veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. GSS iptal işlemi için gerekli olan belgeler ise kimlik kartı fotokopisi ve GSS prim borcunun ödendiğine dair belge olacaktır. GSS iptal işleminin tamamlanması sonrasında, borçlu kişiye GSS prim borcu olmayan bir belge verilecektir. Bu işlemi yaparak prim ödemelerinizi durdurabilir ve sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğiniz bir sigorta poliçesi alabilirsiniz. Bu yüzden GSS iptali yapmanız gerekiyorsa, SGK müdürlüklerine başvurarak işleminizi kolayca tamamlayabilirsiniz.

GSS İptali Nasıl Yapılır?

Herhangi bir kaza ve sağlık problemleri için Genel Sağlık Sigortası yaptırmak çok önemlidir. Genel Sağlık Sigortası yaptırıldığında hastanın, hastane ve bakım masrafları gibi bütün ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanmaktadır. Ancak bazı durumlarda GSS iptal ettirmek gerekebilir. Aşağıdaki yazımızda, “Genel Sağlık Sigortası iptali nasıl olur?, Genel Sağlık Sigortası iptali için gerekli şartlar nelerdir?, Emekli olunca GSS İptal olur mu?” gibi merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

GSS Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

GSS borcu sorgulama işlemi oldukça kolaydır. GSS borcu sorgulamak isteyen kişiler online olarak sorgulama yapabilecektir. Sorgulama yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu linkine tıklamalıdır. Ardından T.C. Kimlik numarası ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Eğer GSS borcunuz varsa sistemde gözükecektir.

GSS İptal Ettirme Dilekçesi

GSS iptal ettirmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’na dilekçe verilmesi gerekmektedir. Bu dilekçe ile birlikte kimlik belgesi ile birlikte SGK’ya verilmelidir. İptal dilekçesinde neden GSS iptali yaptırmak istediğinizi açıklamanız gerekmektedir.

GSS İptali İçin Hangi Şartlar Aranıyor?

GSS iptali yapacak kişilerin 5510 sayılı Kanuna göre ilk olarak ailede yaşayan kişi sayısına göre hesaplanmaktadır. 4/A, 4/B, 4/C sigortası başlangıcı olanlar, emeklilik durumu, yurt dışında ikametgah, heyet raporu, öğrencilik veya bağkurlu olarak prim ödeme durumu gibi şartlar aranmaktadır. Detaylı bilgi için SGK’ya baş

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler