Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

PTT Yurtiçi ve Yurtdışı Kargo Barkod Numarası Sorgulama

Bu platformdan PTT’nin yurtiçi ve yurtdışı kargo gönderilerini takip etmek mümkündür. Sadece barkod numarasını yazarak gönderinin durumunu sorgulayabilirsiniz. PTT kargo takip işlemi için en güvenilir ve hızlı yöntem buradadır. Üstelik arama motorlarında daha kolay bulunabilmesi için SEO dostu bir açıklama ile sunulmaktadır.

PTT Yurtiçi ve Yurtdışı Kargo Barkod Numarası Sorgulama 2023; PTT, yurt içi ve yurt dışı kargoların takibinde vatandaşlara birçok fırsat sunmaktadır. PTT’den kargo gönderen veya kargo bekleyen vatandaşlar farklı platformlardan sorgulama yaparak kargo takibi yapabilecektir.

Takip Etme İşlemi

Aşağıdaki yazımızda PTT barkod sorgulama hesaplamalarının her biri iyi bir şekilde açıklanmaktadır.

PTT Barkod Numarası Nedir?

PTT barkod numarası, PTT tarafından gönderdiğiniz kargoların takibini yapmanızı sağlayan 13 haneli numaradır. Bu numara mektup, kargo ve tebligat gibi gönderilerinizin nerede olduğunu öğrenmenizi sağlayacaktır.

PTT Barkod Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT barkod sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar, https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ adresine tıklamalıdır. Linke tıkladıktan sonra telefon numaranıza gelen 13 haneli barkod numarasını girmelisiniz. Ardından sorgula butonuna tıklayarak kargonuzun durumunu öğrenebilirsiniz.

PTT Yurtdışı Barkod Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yurtdışından PTT aracılığı ile gelen kargolarınızı sorgulamak için https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ adresine tıklamalısınız. Daha sonra 13 haneli barkod numaranızı girerek, gönderilerinizin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

PTT Barkod Numarası Olmadan Kargo Sorgulama Nasıl Yapılır?

Barkod numarası olmadan kargonuzun sorgulamasını yapabilmeniz mümkündür. Barkod numarası olmadan kargo takibi yapmak isteyen vatandaşlar 444 17 88 numaralı iletişim hattını arayarak kargosunun durumunu öğrenebilecektir.

PTT Barkod Numarası Hatalı Ne Yapmalıyım?

Bazen gönderi takibi yapmak isteyen vatandaşlar, barkod numarasının hatalı olması nedeniyle gönderi sorgulaması yapamamaktadır. Barkod hatalı olduğu için sorgulama yapamayan vatandaşlar, 444 17 88 numaralı iletişim hattını arayarak gönderi takibi yapabilir. Eğer barkod numarası hatalı ise, online olarak sorgulama yapılması mümkün değildir.

PTT Yurtdışı Gönderi Süresi Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT yurtdışı gönderi süresi sorgulamasının nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Yurtdışı gönderi süresi sorgulamak isteyen vatandaşlar, https://www.ptt.gov.tr/Sayfalar/Gonderi/Gonderi.aspx adresine tıklamalıdır. Linki tıkladıktan sonra karşınıza iki ekran çıkacaktır. Sağ tarafta yer alan ekranda “Yurtdışı Gönderi Teslim Süresi Sorgulama” seçeneğinden sorgulama yapmalısınız. Sorgulama yapmadan önce gönderi türünü seçmelisiniz. Daha sonra gönderinizin gönderileceği ülkeyi seçmelisiniz. Ardından “Sorgula” butonuna tıklayarak gönderi sürenizi öğrenebilirsiniz.

PTT Kargo Gönderi Ücreti Nasıl Hesaplanır?

PTT kargo ücreti hesaplanırken farklı yöntemler kullanılmaktadır. Gönderi ücreti hesaplanırken kullanılan yöntemler aşağıda yer almaktadır:

  • Gönderi ağırlığı
  • Şubeden teslim edilip edilmediği
  • İl veya dışı teslimat yapılması
  • DESİ değeri

PTT Kargo Takip Numarası Nasıl Öğrenilir?

PTT kargo takip numarası farklı şekillerde yapılabilir. Kargo takip numarasını sorgulamak isteyen vatandaşlar aşağıda belirtilen yöntemleri kullanarak barkod numarasını öğrenebilirler:

  • En yakın kargo şubesini arayarak
  • Gönderen kişiyi veya müşteri hizmetlerini arayarak PTT gönderi takip numarası öğrenilebilmektedir.

PTT Adıma Kargo Var Mı?

Karşı taraf kargo gönderdiyse 444 17 88 PTT müşteri hizmetlerini arayarak isimden adınıza kargo olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Ayrıca adınıza kargo olup olmadığını e-Devlet sisteminden ve PTT kargo internet sitesinden sorgulayabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler