Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Yayın Yasağı Kaç Gün Sürer? (Doğru Cevap)

Yayın yasağı, sıklıkla medya organlarının çeşitli nedenlerle bilgi paylaşmasının engellendiği durumlarda uygulanan bir kısıtlamadır. Peki, yayın yasağı ne kadar sürer? Tedbir kararlarına göre süre değişebilir, ancak genellikle ortalama 3 gün ila 1 hafta arasında değişebilir. Bu süre boyunca, idari ya da yargısal soruşturmalarda yer alan bilgilerin açıklanması yasaklanabilir. Bu nedenle, yayın yasağı kararı verilen konuda medya organları tarafından haber yapılamaz.

Yayın Yasağı Kaç Gün Sürer?

Ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle hükümet ve BTK tarafından bazı internet siteleri dahil sosyal medya uygulamalarına erişimde sorun yaşanıyor. Yaşanan sorun nedeniyle kişiler internette yayın yasağı ne kadar sürecek? Veya yayın yasağı kaç gün sürer? Başlıklarında araştırmalar yapmakta. Bu içeriğimiz sosyal medya erişim yasağı kalktı mı? Sorusuna doğru cevabı verecektir.

Yayın Yasağı Nasıl Talep Edilir?

Yayın Yasağı televizyon, sosyal medya uygulamaları ve internete verilmektedir. Kişilerin özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiğini iddia edenler. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) kendileri veya avukatları vasıtasıyla doğrudan başvurarak yayınlanan içeriğe erişimin engellenmesi tedbirinin uygulanmasını isteyebilirler.

Yayın Yasağı Neden Yapılır?

RTÜK kurallarına uymayan her haber ve yayına anında yayın yasağı getirilir. Yani kısacası RTÜK kurallarına aykırı olarak yapılan her türlü yayın denetlemeler sonucunda RTÜK tarafından kapatılmaktadır.

Yayın Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

Yayın yasağının net bir şekilde kalkacağı süreyi söylemek doğru değildir. Zira yayın yasağını uygulayan ve yöneten BTK, RTÜK benzeri devlete bağlı çalışan kurumlardır. Yayın yasağının ne zaman kalkacağını veya ne zaman sonlanacağını sadece devlete bağlı olan kurumların açıklamasıyla öğrenebilirsiniz.

Yayın Yasağı Nedir?

Yayın yasağı ve erişim sorunu televizyon, radyo ve sosyal medya uygulamalarında yayınlanan yanlış / gerçek olmayan / sıra dışı bilgileri ortadan kaldırabilmek amacıyla uygulanır. Bu uygulamada kişileri galeyana getirmemek amacıyla ve halkı kötü düşünmeye yönlendirmemek amacıyla aksiyon alınmış olur. Alınan yayın yasağı ve erişim kısıtlamasından televizyonlar, radyolar veya sosyal medya uygulamaları etkilenebilir. Yayın yasağı ve erişim kısıtlamasını BTK ve çevresindeki benzer kurumlar uygulayacaktır.

Yayın Yasağı Neden Olur?

Ülke içerisinde yaşanan felaketlerde gerçek ve doğru bilgiyi sadece resmi kanallar üzerinden öğrenebilmek için yayın yasağı uygulanabilir. Resmi bir şekilde paylaşımı bulunmayan ve resmi kanallardan bilgi içermeyen hiçbir paylaşıma inanmanız için yayın yasağı gibi yasaklar getirilerek halka doğru bilgiyi aktarmanın çabası denilebilir. Yayın yasağı yaşanan olayların boyutuna göre süre konusunda değişiklik yaşayabilir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler