Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

7 Aylık Bebek Ne Yer?

7 aylık bebekler genel olarak anne sütü ya da formül mamalarla beslenirler. Ancak, 7 ay civarında bebekler katı gıdalara hazırlanmaya başlarlar ve bu nedenle anne sütüne ek olarak tam yumurta, et, tavuk, balık, yoğurt, peynir, meyve ve sebzeler gibi yiyeceklerin de beslenme rutinlerine eklenmesi önerilir. Bu sayede, bebeklerin besin ihtiyaçları karşılanır ve sağlıklı büyümeleri desteklenir. Ancak, herhangi bir yiyeceği bebeğinizin diyetine eklemeniz için öncesinde doktorunuzla konuşmanızda fayda var.

7 Aylık Bebek Beslenmesi ve Önemi

7 aylık bebek ne yer, 7 aylık bebeğe neler verilebilir? 7 aylık olan bebeklerin sağlıklı büyümeleri açısından beslenmenin önemi oldukça büyüktür. Bu dönemde bebekler çiğnemek, yutmak, yiyecekleri yemeye çalışmak ve kendi kendini besleyebilmek gibi birtakım beceriler kazanırlar. Bilindiği üzere bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi 6 aylık olduğunda başlar. 7 aylık olan bir bebek ise ek gıdada birinci ayını doldurmuş olur. Ek gıdaya geçiş dönemi hem bebekler hem de anneler için bir o kadar yorucu ama keyifli de bir dönemdir. Onlara ilk kez tattıracağınız yemekler bir oyun veya bir eğlenceye dönüşebilir. Ayrıca sizin için bebeğinizle yaşadığınız unutulmaz anılar arasında yerini alabilir.

7 aylık bebek beslenmesi konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli husus bebeğin sağlıklı ve doğal şeyler yemesidir. Ayrıca bebeğinizin severek yiyebileceği yemekler sizi zorlamayacaktır. Bu dönemde bebeğinize ek gıdalar verirken sindirim sorunu yaşayıp yaşamadığına ya da alerji gibi sorunlar olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. Eğer bu tip sorunlar görünüyorsa hemen önlem almanız faydalı olacaktır.

7 Aylık Bebek Beslenmesinde Yoğurtun Önemi

7 aylık bebek ne yer sorusuna verebileceğimiz ilk cevap şüphesiz yoğurttur. Bebeğinize yoğurt yedirmek istiyorsanız özellikle kendi mayaladığınız yoğurttan yedirmenizi tavsiye ederiz. Özellikle keçi yoğurdu mayalayabilirseniz daha güzel ve daha sağlıklı olur. Keçi yoğurdu tercih etmenizin en önemli nedenleri ise şunlardır:

  • Keçi sütündeki kazein oranı inek sütünden daha düşüktür.
  • Bebek, keçi sütünü daha kolay tolere edebilmektedir.
  • Keçi sütü daha az alerjendir.

7 Aylık Bebek Beslenmesinde Tuzsuz Peynirin Yeri

7 aylık bebeklere kahvaltıda verilebilecek en lezzetli ve en sağlıklı ürün peynirdir. Ancak bu peynir kesinlikle pastörize sütten yapılmalıdır ve tuzsuz olmalıdır. Yine peyniri yoğurt mayaladığınız gibi evde kendiniz yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Bunun için pastörize keçi sütünden evde mayalayarak peynir yapabilirsiniz. Ayrıca peynirin tuzsuz olması için geceden peyniri su içinde ıslatabilirsiniz. Su, peynirin tuzunu alacaktır. Ancak bu suyu birkaç kez değiştirmeyi unutmayın. Çünkü peynir tuzunu suya salacaktır ve o su değiştirilmediğinde peynir hala tuzlu olacaktır.

Balık, Bebeğin Zekasının Gelişiminde Etkili

7 aylık bebeğinize tam bir sağlık deposu olan balıklardan yedirmeye başlayabilirsiniz. Özellikle balık Omega-3 içerdiğinden dolayı bebekler için oldukça besleyici bir gıda olacaktır. Ayrıca balık, yüksek protein ve esansiyel aminoasit kaynağıdır. Bu nedenle mutlaka 7 aylık bebek beslenmesine eklenmelidir. Bebeğinize balık yedirecekseniz mevsiminde satılan balıklardan vermeye özen göstermelisiniz. Yani balık mut

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler