Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Çalışan Anneye Kreş ve Bakıcı Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Neler?

Çalışan anneler, çocuklarına bakım sağlamak için sıkça kreş ve bakıcı ihtiyacı duyarlar. Ancak bu hizmetlerin maliyeti yüksek olabilir. Devlet tarafından sunulan kreş ve bakıcı yardımı ise bu maliyeti azaltmak için bir seçenek olabilir. Peki, çalışan anneler bu hizmetlerden nasıl yararlanabilirler?

Kreş ve bakıcı yardımı için başvuru şartları ve süreçleri vardır. Öncelikle, anne veya babanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Ayrıca, her ikisi de çalışan ebeveynler için kreş ve bakıcı yardımı verilmektedir. Çalışan anne veya babanın sigortalı olması da gerekir.

Başvuru süreci genellikle ilgili belediyenin sosyal hizmetler birimine yapılır. Başvuru sırasında belirli evraklar sunulmalıdır. Bunlar arasında nüfus cüzdanları, çalışan ebeveynlerin SGK hizmet dökümleri, gelir beyanı, çocuğun doğum belgesi ve sağlık raporu yer alabilir.

Kreş ve bakıcı yardımı için yapılan başvurular incelenir ve uygun görülen ailelere hizmet verilir. Devlet tarafından sunulan bu hizmetler sayesinde çalışan anneler, çocuklarına güvenilir bakım sağlayabilirler. Ayrıca, maliyetleri de azaltarak, daha rahat bir çalışma hayatı sürdürebilirler.

Çalışan Anneye Kreş ve Bakıcı Yardımı Nasıl Alınır?

Tarih: 2023

Ülkemizde kadınların çalışma hayatında daha aktif bir şekilde yer alabilmelerine yardımcı olmak, çalışan annelere maddi ve manevi destekte bulunmak amacıyla kreş ve bakıcı desteği sunulmaktadır.

Çalışan Anneye Bakıcı Desteği Nedir?

Çalışan anneye bebek bakıcısı yardımından yalnızca belirli başvuru şartlarını taşıyan anneler, yararlanabilmektedir. Bu yardım ile evlerinde bakıcı istihdam eden annelere devlet tarafından aylık ücretlerinin %34.5’i kadar bir destek sağlanmaktadır. Pilot illerde uygulanmakta olan bu yardımdan yararlanabilmek için bazı başvuru şartlarına uygun olmak gerekmektedir.

Çalışan Anneye Bakıcı Yardımı Başvuru Şartları

  • Hem annenin hem de bakıcının TC vatandaşı olması
  • Annenin ve bakıcının aynı ilde ikamet ediyor olması
  • Bebeğin 0-2 yaş aralığında olması
  • Annenin sigortalı olarak çalışıyor olması
  • Annenin maaşının asgari ücretin brüt tutarının 2 katından az olması
  • Ailenin pilot illerde (İzmir, Bursa, Antalya, İstanbul ve Ankara) ikamet ediyor olması
  • Bakıcının kadın olması
  • Bakıcının annenin ve babanın 3. dereceye kadar akrabası olmaması
  • Bakıcının en az ilkokul mezunu olması
  • Annenin başka bir aileye çocuk bakıcısı olarak beyan edilmemiş olması

Bakıcı Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çocuk bakıcısı yardımı almak isteyen annelerin SGK’ya başvurması gerekmektedir. Önce annenin çalışacak bakıcıya ilişkin olarak “Ev Hizmetlerinde On Gün ve Daha Fazla Çalıştırılacaklara İlişkin Bildirge” doldurması gerekmektedir. Başvuru yapabilmek için bildirge işlemi zorunludur. Daha sonra SGK şubesine başvurarak mali yardım talebini beyan edebilirsiniz. Ayrıca e-devlet platformu üzerinden ön başvuru yapabilmeniz de mümkündür.

Çalışan Anneye Kreş Yardımı Nedir?

Çalışan Anneye Kreş Yardımı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bir proje kapsamında 0-5 yaş aralığında çocukları

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler