Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Para Yardımı Yapan Dernekler ve Kurumlar Hangileridir?

Türkiye’de birçok dernek ve kuruluş, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme misyonuyla çalışmaktadır. Bu dernekler arasında Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, TEMA Vakfı, LÖSEV, TOÇEV, Darüşşafaka Cemiyeti, TOG ve daha birçok kuruluş yer almaktadır. Bu dernekler, doğal afetler, sağlık sorunları, eğitim ihtiyaçları, yoksulluk ve daha pek çok alanda ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmektedir. Ayrıca, bu derneklerin birçoğu sadece maddi yardımları değil, aynı zamanda danışmanlık, eğitim ve istihdam desteği gibi farklı hizmetler de sunmaktadır. İhtiyaç sahibi insanlara yardım etmek isteyenler, bu dernek ve kurumlara destek olabilir veya bu kuruluşlar vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine yardım sağlayabilirler.

Para Yardımı Yapan Dernekler Hangileridir?

Ülkemizde vatandaşlara para yardımı yapan dernekler oldukça fazla. Ayrıca her geçen dönem de bu sayı artmaya devam ediyor. Maddi durumu iyi olmayan insanlar için bu anlamda fazlası ile çalışmalar yapılıyor. Gerek vakıf gerek ise devlet bazında yardım kuruluşları yapan dernekler var. Bunlara ek olarak belediyeler ve bakanlıklar da bu anlamda yardımları ile dikkat çekiyor. Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı bu anlamda en aktif bakanlık.

Bir diğer yandan bu dernekler sadece karşılıksız para yardımı yapmıyor. Aynı zamanda giysi, yakacak ya da eşya yardımları da yapıyor. İhtiyaç sahipleri ihtiyaçlarını dile getirdiği durumda ihtiyaç durumuna göre yardımlar şekilleniyor. Ayrıca bu derneklerin yardım alanları bir bölge ile sınırlı değil. Belediyeler gibi sadece bir bölgeye hizmet veren kurumlar dışında tüm dernekler ülke geneline yardım ediyor. Derneklerin merkezi başka ilde olsa bile dernek çalışanları ülkemizin dört bir yanına yardımları ulaştırıyor.

Para Yardımı Yapan Dernekler 2023

Makalede Neler Var?

Para Yardımı Yapan Dernekler – Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği genel olarak öğrencilere yardımlarını ulaştırıyor. Ortaokuldan başlayarak üniversiteye kadar ki tüm alanda eğitim alan öğrencilere bu dernek yardım ediyor. Eğitimine başarılı bir şekilde devam eden ama ailesinin durumundan dolayı zorluk yaşayan öğrencilere bu dernek maddi yardım yapıyor. Merkezi Denizli’de olan derneği İzmir ve İstanbul gibi pek çok ilde şubesi bulunuyor. Resmi internet sitesi üzerinden isteyen herkes başvuru yapabilir.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği

Eski derneklerden olan Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TSYD) her yıl binlerce kişiye yardım ediyor. Maddi yardımlar kadar bu dernek diğer yardımları ile de gündeme geliyor. Para yardımı yapan hayırseverler sayesinde bu dernek uzunca bir süredir yardım etmeye devam ediyor. Ülkemizde 131 tane şubesi olan dernek bu yüzden kolayca yardımlarını her yere ulaştırıyor.

Dost Eli Derneği

2001 yılından bu yana aralıksız yardımlarına devam eden Dost Eli Derneği oldukça bilinen bir dernek. Yaptığı yardımların yanı sıra ülkemizde bazı şeyleri de ilk kez deneyen şirket olma unvanına sahip. Para yardımı yapan dernekler arasında bu yüzden Dost Eli Derneği özel bir yere sahiptir. Ülkemizde gıda bankacılığını ilk kez kullanan dernek bu anlamda adını fazlası ile duyurdu. Bu yüzden para yardımına ek olarak derneğin yaptığı pek çok gıda yardımı da bulunuyor.

Vuslat Derneği

Uzunca süredir hizmet veren Vuslat Derneği son derece bilinen bir dernektir. Çünkü dernek yardımları internet sitesi üzerinden kabul ediyor. İsteyen herkes derneğin internet sitesini ziyaret ederek yardımlarını ulaştırabilir. Ayrıca Türkiye dışına da bu derneğin pek çok yardımı bulunuyor. Afrika ve Asya olmak üzere pek çok ülkedeki insana dernek yardımlarını ulaştırıyor. Ayrıca Afrika’da su kuyusu açarak da oradaki insanlara yardım ediyor.

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Ülkemizde uzun süredir aktif olan bir diğer dernek de İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğidir. Para yardımı yapan dernekler aras

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler