Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Harçsız Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır? 2023 Şartları Nelerdir?

Harçsız öğrenci pasaportu, yurt içinde ve yurt dışında öğrencilerin seyahatlerinde sıkça kullandıkları bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için öncelikle öğrenci olmanız gerekmekte ve belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Ancak 2023 yılında başlayacak olan yeni düzenlemeler ile belirli değişiklikler olacağı öngörülmektedir. Bu düzenlemeye göre öğrencilerin, daha da kolay bir şekilde harçsız öğrenci pasaportu alabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin bu konuda güncel duyuruları takip etmeleri önemlidir. Ayrıca pasaport alma işlemleri için gereken belgeler, şartlar ve başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgileri yetkili kurumlardan veya resmi internet sitelerinden öğrenebilirsiniz.

2023 GÜNCEL Harçsız Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır?

Öğrencilerin seyahat veya eğitim için yurt dışına çıkmalarına izin veren belgeye öğrenci pasaportu denir. Harçsız öğrenci pasaportu, 25 yaşın altındaki öğrencilere özel olarak tasarlanmıştır. Peki harçsız öğrenci pasaportu nasıl alınır?

Harçsız Öğrenci Pasaportu Ücreti Defter Bedeli 2023

Harçsız öğrenci pasaportu almak için defter bedeli olarak 501 TL ödemeniz gerekiyor.

Harçsız Öğrenci Pasaportu İçin Gerekli Belgeler

  • Öğrenci belgesi
  • T.C kimlik kartının aslı
  • Mevcut eski pasaport
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Defter bedeli ücreti
  • Harçsız pasaport alabilmek için başvuru dilekçesi

Öğrenci belgesi nasıl alınır?

Okuldan veya e-devlet aracılığıyla alabilirsiniz. Okuldan alırsanız ıslak imzalı olması gerekir, e-devlet uygulamasından alırsanız son 60 gün içinde almış olmanız gerekiyor.

2023 Öğrenci Pasaport Fiyatları

2023 yılı defter bedeli olarak 501 TL belirlenmiştir. Pasaport bedelleri harç bedeli + defter bedeli şeklinde ödenmektedir. En düşük 6 aylık pasaportun ücreti 1.190 TL, en pahalı 10 yıllık pasaportun ücreti ise 3.796 TL’dir.

Pasaport Süresi Pasaport Harcı Pasaport Defter Bedeli Toplam Ücret
6 Aylık Pasaport 689 TL 501 TL 1.190 TL
1 Yıllık Pasaport 1.008 TL 501 TL 1.509 TL
2 Yıllık Pasaport 1.646 TL 501 TL 2.147 TL
3 Yıllık Pasaport 2.338 TL 501 TL 2.839 TL
10 Yıllık Pasaport 3.295 TL 501 TL 3.796 TL

Harçsız Öğrenci Pasaportu Başvurusu

Harçsız öğrenci pasaportu almak için il veya ilçe Nüfus Müdürlüğü’ne bordo pasaport başvurusu yapılır. Randevu sırasında öğrenci pasaportu için başvurduğunuzu beyan etmelisiniz. Ödemeniz gereken ücret ise defter bedeli fiyatıdır. Başvurudan sonraki süreçte pasaportunuz 5-7 gün içinde hazır hale gelir.

Harçsız Öğrenci Pasaport Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • 15 yaşın üzerindeki kişilerin kimlik kartlarında bir fotoğraf olması gerekir.
  • Randevuya geldiğinizde kimliğinizi ve kimliğinizin fotokopisini yanınızda bulundurmalısınız.
  • Biyometrik fotoğraflar ve kimlik fotoğrafları karıştırılmamalıdır. Biyometrik fotoğrafta, yüzünüz, düzeltme veya manipülasyon yapılmadan kesin hatlar ve ayrıntılarla birlikte görülür.
  • 18 yaşın altındaysanız, ebeveynlerinizle birlikte randevuya gitmelisiniz.

Harçsız Öğrenci Pasaportu Kaç Yıllık Alınır?

18 yaşın altındaki öğrenciler için harçsız öğrenci pasaportunun geçerlilik süresi 5 yıldır. 18 yaşın üzerindeyseniz, 25 yaşına kadar veya eğitim yılının geri kalanında harçsız pasaport alma hakkına sahipsiniz.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler