Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Sera Kayıt Sistemi (ÖKS) Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023

Sera Kayıt Sistemi (ÖKS), ülkemizde sera gazı emisyonlarının takibi amacıyla kullanılan bir sisteme başvuru yapmak oldukça kolaydır. 2023 yılına kadar sera gazı emisyonlarının azaltılmasını hedefleyen ülkemizde, işletmelerin bu sisteme kayıt olması zorunlu hale gelmiştir. Başvuru işlemi için öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden üyelik oluşturulmalı ve gerekli belgeler yüklenmelidir. Başvurunuz onaylandıktan sonra, her yıl düzenli olarak sera gazı emisyonlarının ölçülmesi ve raporlanması gerekmektedir. Böylece, ülkemizin karbon ayak izi azaltılarak daha sağlıklı bir gelecek için adımlar atılmış olacaktır.

Sera Kayıt Sistemi (ÖKS) Başvurusu

2023 yılına girdiğimiz bugünlerde seralarda ürün yetiştirip Devletten destek almak isteyen kişiler, sera kayıt sistemi başvurusu nasıl yapılır, ÖKS nedir, Örtü altı tarım başvurusu ve seracılık belgesi nasıl alınır gibi konuları araştırıyor. İşte ihtiyaç duyduğunuz bilgiler ÖKS(Yönetmeliğinde ayrıntılı olarak belirtilen) isimli yazımızda verilmektedir.

Örtü Altı Tarım Nedir?

İklim ve diğer olumsuz etkenlerden dolayı ekilen ürünleri korumak için birçok tarım tekniğini kullanmaktayız. Bunlardan biri de naylon, cam vb. örtü altı tarım, seracılık adıyla yapılan tarım alanıdır. Örtü altı tarım, Bakanlıkça hazırlanan tebligata göre kayıt sistemi olan ÖKS’ye kaydedilir ve ardından kayıt belgesi alınır. Bu anlamda Tarım ve Orman Bakanlığından destek almak isteyenlerin kayıt olmaları gerekmektedir.

Sera Kayıt Sistemi (ÖKS) Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sistemimize kaydolmak için seracılık alanının 500 metrekare ve üzeri olması gerekmektedir. ÖKS sistemine başvurmak için il veya ilçe müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir. Üretici Kayıt Formu İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından Üreticiye gönderilmektedir. Sisteme kayıt olmak için bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir. İnternet üzerinden yapılacak başvurular için de form aynı şekilde doldurulacaktır. Üreticinin birden fazla işi varsa, her işletme için ayrı ayrı kayıt formlarını doldurması gerekir.

Seracılık Belgesi Nasıl Alınır?

Sisteme daha önce kayıt yaptırmış olanların bilgilerini güncellemek için kayıt formunu doldurmaları ve taahhüdün 1.’sini imzalamaları gerekmektedir. Formları eksiksiz dolduranlar, yetkili makam tarafından onaylanan ve çiftçiye verilen seracılık belgesi alacaklardır.

ÖKS Kayıt Sistemi Başvuru

Sera kayıt sistemine kayıt olmak için yetkili yönetim tarafından sağlanacak belgelerin tamamlanması gerekmektedir. Üretici kayıt defterleri de yönetime sunulmalıdır. Sisteme daha önceden kayıt olmuş ancak bilgilerini güncellemek isteyenler güncelleme formu alacak ve ürettikleri ürün bilgileri talep edilecektir. 500 metre ve üzeri büyüklükteki tarım alanları için sera kayıt sistemi kayıt ettirilmeli ve kayıt belgesi alınmalıdır.

Sera Kayıt Sistemi (ÖKS) Kayıt Belgeleri Nelerdir?

Bireylerin işleriyle ilgili bilgileri içeren belge sunmaları gerekmektedir. Daha sonra kişinin beyan ettiği bilgiler ve kimlik paylaşım sistemindeki bilgiler teyit edilecektir. Üretici kayıt defterleri de yönetime sunulmalıdır. Faaliyetin bulundu

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler