Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

65 Yaş Aylığı Başvuru Şartları 2023 (GÜNCEL)

65 yaş aylığı, Türkiye’de yaşlı vatandaşlara sunulan bir sosyal yardım programıdır. Bu programdan yararlanmak için 65 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Ayrıca, başvuru yapacak kişinin Türkiye vatandaşı olması, aylık gelirinin belirlenen seviyenin altında olması ve belirli bir süre sigortalı olarak çalışmış olması da gerekmektedir. Başvuru işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülmektedir. 2023 yılı güncel şartlarına göre, başvuru yapacak kişilerin Türkiye’de ikamet etmeleri gerekmektedir.

65 Yaş Aylığı Nasıl Alınır? Başvuru Şartları 2023 (GÜNCEL)

2023 yılında 65 yaş aylığı almak isteyenler için başvuru şartları ve detaylar hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. 65 yaş aylığı alma şartlarına uygun olan T.C vatandaşları yaşlılık aylığı başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapabilirler.

65 Yaş Aylığı Nasıl Alınır?

Emeklilik sandığı, sosyal sigorta kurumu veya Bağkur kapsamında aylık geliri bulunmayan T.C vatandaşları 65 yaşında yaşlılık aylığı alma hakkına sahiptir. Yaşlılık aylığı, kişinin maddi durumu ve sağlık durumu gibi çeşitli konuların değerlendirilmesinin ardından belirlenir. Yaşlılık aylığı, her ay 100 liradan başlayarak 200 liraya kadar değişen miktarlarda ödenir.

65 Yaş Aylığı Başvuru Şartları 2023

Yaşlılık aylığı başvurusunda bulunacak kişilerin, 65 yaşını doldurmuş, sosyal güvenlikten aylık geliri olmayan ve muhtaçlık kriterini sağlayan T.C vatandaşları olmaları gerekir. Ayrıca başvuru sırasında gereken tüm belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması önemlidir.

65 Yaş Aylığı Nasıl Alınır? Yaşlılık Maaşı

65 yaş aylığı almak isteyen kişiler, ikamet ettikleri il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuruda bulunabilirler. Başvuruların ardından yapılan incelemeler neticesinde gerekli şartları sağlayan kişilere yaşlılık aylığı ödenir.

65 Yaş Aylığı Kimlere Verilir?

65 yaş aylığı, T.C vatandaşı olan ve sosyal güvenlik kurumlarından aylık geliri olmayan kişilere verilir. Muhtaçlık gelirinden az geliri olan kişiler, yaşlılık aylığından faydalanabilirler. Artık yaşlılık aylığı alabilen vatandaşlar, sadece kendileri ve varsa eşi ile değerlendirilecektir.

65 Yaş Aylığı Başvuru İçin Gerekli Evraklar

65 yaş aylığı için başvuru yapacak kişiler, muhtarlıktan alacakları muhtaçlık belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi gibi evrakları hazırlamalıdırlar. Başvuruları uygun olan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık olarak bağlanır.

Yaşlılık Maaşı Ne Zaman Ödenir? 2023

65 yaş aylığı almak isteyen kişilere yapılacak incelemelerin ardından aylıklar, T.C. Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla ilk ödemesi yapılır. Sonraki ödemeler ise PTT şubeleri aracılığıyla yapılır. Yaşlılık aylıkları yılın Mart, Haziran, Eylül, Aralık aylarında üçer aylık periyotlar halinde ödenir.

Yaşlılık Aylığında Yeni Düzenleme 2023

2023 yılında yaşlılık aylıklarına 1000 TL’nin altında ödeme yapılmayacaktır. Hane geliri asgari ücretten fazla olanlar, herhangi bir geliri olanlar, SGK’dan emekli olanlar, nafaka alanlar ve sigortalı olarak çalışanlar yaşlılık aylığı alamazlar.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler