Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır? 2023 Şartları

Forklift ehliyeti almak isteyenler için uygun şartlar ve yöntemler bulunmaktadır. Öncelikle, yasal olarak ehliyet almak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Ehliyet için gerekli olan eğitimler ise sertifikalı kurumlar tarafından verilmektedir. 2023 yılında ehliyet almak isteyenlerin ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslara katılmaları gerekmektedir. Bu kurslardan sonra yapılan sınavlarda başarılı olanlar, forklift ehliyetlerini alabilirler. Forklift ehliyeti alarak iş hayatında daha geniş bir alanlarda çalışma imkanlarına sahip olabilirsiniz.

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Vücut yapısı ve ruh sağlığı bakımından yönetmelikte belirtilen şartlara uygun olmak
  • Kanunun 41.maddesi (e) bendinde sayılan T.C.K maddelerinden mahkumiyeti olmaması

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf
  • 1 Adet Diploma
  • 1 Adet Sağlık Raporu
  • 1 Adet Sabıka Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir)

  • 2023 Forklift Kurs Fiyatı: 4.500 TL
  • 2023 Yılı Sınav Harcı: 260 TL
  • Sağlık raporunun ücreti: 150-200 TL

İş makinesi operatör belgesi türlerinden biri olan forklift belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğünden İş Makineleri Sürücü Eğitim Kurslarından alınır.

İş makineleri operatörsüz kullanılmaması gereken makinelerdir. Aksi takdirde bu makinelerin kullanılması hem kişi hem de çevresindekiler için risk oluşturacaktır. Forklift iş makinesini kullanmak isteyen kişinin ehliyet başvurusu yapması gerekmektedir. Bu ehliyet, beş tür işletmeci belgesi olarak bilinir.

Alınan bazı belgelerin süresi 3 veya 5 yıldır. Fakat forklift ruhsatı için herhangi bir süre sınırlaması yoktur. Bu belgeyi alan operatörler bu belgeyi ömür boyu kullanabilirler. Fakat, operatörlerin akılda tutması gereken bazı önemli noktalar vardır. Mesleki gelişimi için araştırmalar yapmak ve Yetersiz kaldığı yerlerde iş güvenliği uzmanından ve ustabaşından yardım alması bunların başında gelir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler