Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Galatasaray Lisesi Taban Puanı

Galatasaray Lisesi Taban Puanı, Türkiye’nin en saygın ve prestijli liselerinden biridir. Genellikle üst düzey öğrencilerin tercih ettiği bu okul, eğitim kalitesi ve öğretmen kadrosuyla öne çıkar. Galatasaray Lisesi Taban Puanı her yıl değişmekle birlikte, genellikle yüksek puanlarla yer almaktadır. Eğer siz de Galatasaray Lisesi’ne girmek istiyorsanız, bu okulun taban puanına dikkat etmeniz önemlidir. Bu sayede, başvuru yaparken bir adım öne geçerek, tercih edilme şansınızı artırabilirsiniz.

Galatasaray Lisesi Hakkında Bilgi

Galatasaray Lisesi, II. Bayezid tarafından 1481 yılında kurulan bir okuldur. Amacı, Osmanlı topraklarındaki Müslüman ve gayrimüslim tüm çocuklara seçkin bir eğitim sağlamaktı. Bugün, eğitimci kadrosu ve elde ettiği başarılarla ülkemizin önde gelen okullarından biridir.

Galatasaray Lisesi, çeşitli dillerde ileri seviyede eğitim veren bir okuldur. 2 yıl boyunca öğrencilere yoğun bir şekilde Fransızca eğitimi verilir. 10, 11 ve 12. sınıf dönemi lise müfredatlarına uygun olarak ilerleyen lise programında Fransızca yanı sıra İngilizce, İtalyanca ve Latince de öğretilmektedir.

Galatasaray Lisesi Taban Puanı

Galatasaray Lisesi, LGS ile 100 öğrenci ve kura yolu ile 50 öğrenci almak için seçici bir süreç uygular. Yıllık taban puanları, öğrenci sayısı ve dönemine göre değişebilir. Örneğin, 2021 yılında taban puanı 490.6558 ve yüzdelik dilimi 0.05 idi.

Galatasaray Lisesi Taban Puanları

YIL TABAN PUANI KONTENJAN YÜZDELİK DİLİM
2020 494.9370 100 0.04
2021 490.6558 100 0.05
2022 494.7740 100 0.04

Galatasaray Lisesi Burs

Maddi durumu yeterli olmayan öğrenciler, belgelerle ispatlandığı takdirde Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İlkokulu tarafından gerektiği düzeyde desteklenir.

Galatasaray Lisesi Ücretleri

Galatasaray Lisesi eğitimi ücretlidir. Yatılı öğrenciler, Bütçe Kanunu tarafından tespit edilen yatılılık ücretinin 5 katına kadar olan ücreti 4 taksitte ödemek zorundadır. Gündüzlü öğrenim gören öğrenciler ise yıllık yatılılık ücretinin üçte biri oranında öğrenim ücreti ödeme yükümlülüğüne sahiptir. Ancak LGS puanıyla yerleştirilen ortaokul mezunu öğrencilerden öğrenim ücreti alınmaz.

Galatasaray Lisesi Başvuru Şartları

Galatasaray Lisesi başvuru süreci her yıl düzenlenir ve LGS’ye başarılı bir performans gösteren öğrencilerin yanı sıra Galatasaray İlkokulu ve Galatasaray Ortaokulu mezunları arasından seçim yapılır.

Galatasaray Lisesi Yurdu

Galatasaray Lisesi, 54 adet otuz öğrenci kapasiteli sınıfı, iki adet resim atölyesi, iki adet müzik odası, iki adet multimedya merkezi ve daha birçok donanımlı alanı bulunan bir okuldur. İçeriğinde ilkokulunu barındıran bir yapıdır. Ayrıca, yatılı öğrenciler için barınma imkanı da mevcuttur.

Galatasaray Lisesi Öğrenci Sayısı

Galatasaray Lisesi, her yıl toplam 150 öğrenci alır. Öğrenci sayısı ve kabul edilen öğrencilerin niteliği her yıl değişebilir.

Galatasaray Lisesi Kaç Puan İstiyor?

Galatasaray Lisesi’nin puanı, 490-500 arasındadır. Verdiği eğitimden ödün vermeyen ve ülkemizdeki önemli liselerden biri olan Galatasaray Lisesi, öğrencileri alırken seçici bir yaklaşım sergilemektedir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler