Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Esnaf Kefalet Kefillik İptali ve Şartları 2023

Esnaf kefalet kefillik iptali ve şartları 2023 hakkında bilgi almak mı istiyorsunuz? Eğer öyleyse doğru yerdesiniz! Esnaf kefalet kefillik iptali, KOBİ’lerin kredi alırken kefil bulma zorunluluğunu ortadan kaldıran bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde KOBİ’ler kredi alırken kefil bulma sıkıntısından kurtulacak ve daha kolay kredi alabilecekler. Ancak, esnaf kefalet kefillik iptali için belirli şartlar bulunmaktadır. Örneğin, işletmenizin en az 2 yıllık bir süredir faaliyette olması ve ödeme gücüne sahip olmanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için ilgili kurumlara başvurabilirsiniz. Esnaflar için büyük bir kolaylık olan esnaf kefalet kefillik iptaline başvurmak için gereken şartları sağladığınızda, kredi alırken kefil bulma konusunda artık endişelenmenize gerek kalmayacak.

Esnaf Kefalet Kefillik İptali 2023

Esnaf kefalet kooperatiflerinden esnaf kredisi çekebilmek için esnafın kefil göstermesi şartı aranır. Kooperatife kefil göstermeyen esnaflar, kefaletten kredi çekemezler. Kooperatife gösterilecek olan kefillerin sayısı kredi tutarına ve vade sayısına göre değişiklik göstereceğini belirtelim. Fakat 2023 yılında TESKOMB’dan kredi kullanacak olan esnaflara en az 2 kefil şartı aranıyor. Kefil olacak kişiler esnaf, sigortalı çalışan ya da memur olabilirler.

Esnaf Kefalet Kefillik İptali ve Şartları 2023

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halkbank’tan kredi kullanan ya da bu krediye kefil olan kişinin kefillik iptali için tek seçeneği bulunuyor. Bu da çekilen esnaf kredisinin borcunun kapatılması oluyor. Kredi borcu kapatılmazsa kefilliğin iptali gerçekleşememektedir. Bunun dışında diğer bir imkan ise kredi borçlusu olan esnaf başka bir banka aracılığıyla borcuna yapılandırma yapabilmesi veya borç kapatma kredisi kullanmasıdır. Böylelikle Halkbank’tan kullanılan esnaf kefalet kredisinin borcu ödenmekte ve kefillik sona ermektedir.

Esnaf Kefalet Kefillik İptali Şartları Nelerdir

Kefillik Nasıl Sona Erer?

Esnaf kredisine kefil olan kişi için kefillik nasıl sona erer; Kredi borcunun oluşturulduğu tarihin üzerinden 10 yıl geçmiş ise kefillik sona erer. Kullanılan kredinin tutarı henüz hesaba aktarılmamış ya da bakiye olarak çekilmemişse sona erer. Kefil olan kişinin eşi, kefilliğe itiraz ederse kefillik iptal olabilir. Kefillik için geçerli sözleşme evrakı eksiz veya yanlış beyan edilmişse kefillik son bulabilir. Borcun asıl mükellefi bilinçli olarak borcunu ödemiyorsa kefil borçluya dava açabilir ve kefillik iptali talep edebilmektedir.

Esnaf Kefalet Kredisi için Kaç Kefil Gerekli?

Esnaf kefaletten kredi kullanmak için normal şartlarda 2 kefil yeterlidir. Kefiller borcu ödeyebilecek durumda olduğu belirtmek için bazı belgeleri beyan etmelilerdir.

Esnaf Kefalet Kredisinde Kefilin Sorumluluğu

Esnaf kredilerine kefil olacak kişilerin sorumlulukları Türk Borçlar Kanununda belirtilmiştir. Özetle kefilin sorumluluğuna değinecek olursak, kefil kredi borcunun tamamından sorumludur. Kredi borcu bitmeden kefillik son bulmamaktadır. Kefillerin sorumlulukları Türk Borçlar Kanununda aşağıdaki gibi açık bir şekilde belirtilmiştir.

Banka Kefilliği İptali Var mı?

Yukarıda Türk Borçlar Kanununda yer alan esaslar, bankalardan kullanılan krediler içinde geçerlidir. Kefilliğin iptali, kefillik olması gereken gibi yapılmamışsa itirazda bulunulabilir. Ancak itiraz edilmesine rağmen olumlu yanıt alınmıyorsa tek seçenek kredi borcunun kapatılması olacaktır. İçeriğimizde kefilliğin iptali için bazı olanakları sıralamıştık. Maddeler halinde belirttiğimiz kefillik iptali seçeneklerine göz gezdirebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler