Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Emin Gün Sirer Kimdir?

Emin Gün Sirer, bir bilgisayar bilimci ve kripto para uzmanıdır. Kendisi Cornell Üniversitesi’nde öğretim görevlisidir ve blok zinciri teknolojisi, kripto para birimleri ve akıllı sözleşmeler üzerine çalışmalar yürütmektedir. Sirer, blok zinciri teknolojisinin benimsenmesi ve geliştirilmesi konularında etkili bir figürdür. Ayrıca, önde gelen kripto para birimlerinden biri olan Ava Labs’ın kurucusudur. Sirer, kripto para birimleri ve blok zinciri teknolojisi hakkında verdiği dersler, yaptığı araştırmalar ve katıldığı konferanslar ile sektörde tanınmaktadır.

Emin Gün Sirer Kimdir?

Emin Gün Sirer, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bir bilim insanıdır. Kripto dünyasını da yakından ilgilendiren yeniliklere imza atmış ve Avrupa’da aldığı eğitimlerle birlikte kripto üzerine çalışmalar yürütmüştür.

Eğitimi

Emin Gün Sirer, lise eğitimini Robert Koleji’nde tamamladıktan sonra ABD’ye gitmiş ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Princeton Üniversitesi’nde lisans eğitimi aldı. Yüksek lisansını Washington Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra doktorasını bilgisayar bilimi ve mühendisliği üzerine yapmıştır.

Kariyeri

Emin Gün Sirer, kariyerine AT&T Bell Laboratuvarında başladıktan sonra NEC ve DEC SRC’de de çalışmıştır. Sonrasında profesör olan Gün Sirer, Cornell Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Gün Sirer, işletim sistemleri, dağıtık sistemler ve temel kripto para birimleri ile ilgili çalışmaları ile tanınmaktadır.

Başarıları

Emin Gün Sirer, işletim sisteminin ara yüzünün ve uygulanmasının çalışma sırasında güvenli uzantı kodu ile güvenli olarak değiştirilmesine imkan veren SPIN’i geliştirmiştir. Ayrıca, emek ispatına dayalı olan dağıtık mint kullanan ilk kripto para birimini de geliştirmiştir. Sirer’in en dikkat çeken çalışmalarından birisi de Bitcoin ile ilgilidir. Makalesinde toplam hash gücünün yalnızca %30’unu kullanarak gerçekleştirilen saldırıyı anlatmıştır.

Avalanche Protokolü

Sirer’in kripto dünyası tarafından tanınmasının bir diğer sebebi ise Avalanche protokolüdür. Ava Labs teknoloji şirketi tarafından finans sektörü için alternatif blok zinciri geliştirmek amacıyla kurulan proje, Kevin Sekniqi ve Maofan Yin ile birlikte Cornell Üniversitesi’nde yapılmıştır. Avalanche ağı dünya genelinde birçok kişi için önemli bir yol gösterici olmuştur.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler