Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Affiliate Marketing Nedir?

Affiliate marketing nedir sorusu son yılların en popüler konularından biridir. Öncelikle, affiliate marketing bir iş ortaklığı modelidir ve ürün sahibi ile satıcı arasında aracı bir rol oynar. İnternet kullanıcıları, ürünü tanıtmak için özel bağlantılar vererek satışlardan bir komisyon kazanırlar. Bu yöntem sayesinde özellikle e-ticaret siteleri ve blog yazarları, internet üzerinden para kazanarak gelirlerini artırabilirler. Affiliate marketing, güçlü bir pazarlama stratejisi olarak kabul edilir ve doğru şekilde uygulandığında, kişisel kazançların yanı sıra markaların da büyümesine katkı sağlar. İnternet dünyasının hızla geliştiği bu dönemde affiliate marketing, işletmeler için önemli bir araç haline gelmiştir.

Affiliate Marketing Nedir?

Affiliate Marketing Hakkında Genel Bilgi

Affiliate Marketing, ürün satışlarından elde edilen kârın tedarikçi ve satış ortakları arasında paylaşılmasına dayanan bir sistemdir. “Affiliates” kelimesi Latince “affiliaire” teriminden türetilmiştir ve bir beyefendiye bağlılık yemini etmiş kimse anlamına gelir. Affiliate Marketing, bir ortak veya şirketin (tüccar) satıcıya ürünlerini satması için bir satış ortağı tavsiyesi sağladığı bir iştir.

Affiliate Marketing Nasıl Çalışır?

Affiliate Marketing’in temel olarak çalışma prensibi, satış ortağı (affiliate) ile satıcının işbirliğine dayanır. Satış ortağı, satıcının ürünlerini tanıtmak için bağlı kuruluş bağlantıları veya afiş paketleri aracılığıyla web sitelerinde tanıtır. Bu bağlantıdan, afişten vb. oluşturulan her satış için satış ortağına bir komisyon ödenir. Satış ortağı, komisyon ödemesinin yanı sıra satıcının ürünleriyle ilgili hiçbir risk veya yükümlülük taşımaz, ancak satıştan bir pay alır.

Affiliate Marketing’in Avantajları

Affiliate Marketing’in en büyük avantajlarından biri, mevcut bir web sitesine veya internet varlığına sahip olanlara para kazanma fırsatı sunmasıdır. Affiliate Marketing, özellikle halihazırda kurulmuş bir blogu veya web sitesi olan bir web sitesi sahibi için ürünleri internette tanıtmanın en etkili yollarından biridir. Bağlı kuruluş pazarlaması, bir bağlı kuruluş bağlantısı veya afişi kullanarak ve başka bir şirketin ürünlerini çevrimiçi olarak tanıtarak mevcut trafiğinizden yararlanmanıza olanak tanır.

Affiliate Marketing Hizmeti Veren Web Siteler

Birçok web sitesi, Affiliate Marketing hizmeti sunmaktadır. En popüler hizmetleri şunlardır:

1) Best Affiliate Sites

Best Affiliate Sites, web yöneticilerinin bu hizmet üzerinden para kazanmalarını sağlayan ve dünya çapında 250.000’den fazla müşterisi olan şirketlerden biridir.

2) Amazon Associates

Amazon Associates, Amazon.com’a aittir. Arama motoru optimizasyonunda en popüler ve iyi bilinen hizmetidir ve yeniden satış için seçebileceğiniz 1 milyardan fazla ürün sunar.

3) ClickBank

ClickBank, bağlı kuruluş programları ve dijital ürünler konusunda uzmanlaşmış bir şirkettir ve yıllardır bu alanda lider olmuştur. Platformunda dünyanın her yerinden müşterilerle yeniden satmak için 500.000’den fazla dijital ürün bulunmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler