Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Breaking Bad Ne Demek? Anlamı (Kesin Cevap)

Breaking Bad, Vince Gilligan tarafından yaratılan ve Bryan Cranston, Aaron Paul gibi oyuncuların yer aldığı bir televizyon dizisidir. Dizi, öğretmenlik yapan bir adamın, kanser teşhisi konulması sonrası, öğrencilerine bir miras bırakmak yerine uyuşturucu imalatına başlaması ile başlar. Bu karar ile hayatı tamamen değişen ana karakter Walter White ve onun eski öğrencisi Jesse Pinkman’ın Maceralarını ve uyuşturucu karteliyle olan mücadelelerini konu almaktadır. Breaking Bad, tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve Emmy ödülleri dahil birçok ödüle sahip olan popüler bir dizi olarak tanınmaktadır.

Breaking Bad Ne Demek?

“Breaking Bad” Türkçe karşılığı bulunmayan bir Amerikan argosudur. Genellikle Türkçe’de “kötü kırma, fena düştü” anlamında kullanılmaktadır. Bu ifade, “köTü yola düşmek, kötü yola girmek” anlamını içermektedir. ABD’de kullanımı ise geleneklere, kurallara, adalete ve düzene karşı çıkmak, meydan okumak ve kanunlarla dalga geçmek üzerine kuruludur. Türkçe’de ise daha çok şiddet anlamını taşımaktadır.

Breaking Bad Konusu Nedir?

“Breaking Bad”, 50 yaşındaki kimya öğretmeni Walter White’ın kanser olduğunu öğrenmesiyle başlayan bir suç, gerilim, dram ve kara mizah dizisidir. Walter, ölümünden sonra ailesine maddi birikim bırakmak için eski öğrencisi Jesse Pinkman ile uyuşturucu işine girer. Dizi 5 sezon boyunca devam eder ve 62 bölümden oluşur.

Breaking Bad Gerçek Hikaye Mi?

“Breaking Bad” dizisi için doğrudan esinlenen bir hikaye bulunmamaktadır. Ancak dizi, gerçek hayatla bazı paralel olaylar içermektedir. Örneğin, diziye ilham veren Walter White adlı bir meth üreticisi, 2008 yılında Alabama’da yakalanmıştır.

Walter White Kaç Kişiyi Öldürdü?

“Breaking Bad” dizisinde toplamda 270 kişi ölmektedir. Ancak Walter White’ın direk olarak öldürdüğü kişi sayısı bilinmemektedir. İlk kanser teşhisi 40 yaşında olsa da, dizi yaratıcıları Walter’ın yaşını 50’ye çıkarmıştır.

Walter White Gerçek Mi?

Walter White, kurgusal bir karakterdir ve “Heisenberg” takma adıyla bilinmektedir. Walter, kanser olduğunu öğrendikten sonra ailesine bakmak için uyuşturucu ticareti yapmaya başlar.

Breaking Bad Dizisinin Anlamı

“Breaking Bad” ABD’nin güneyindeki eyaletlerde konuşma dilinde “kıyameti koparmak” anlamına gelir.

Breaking Bad Nerede Çekiliyor?

“Breaking Bad” dizisi, ABD’nin New Mexico eyaletindeki Albuquerque şehrinde çekilmektedir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler