Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

D FİYATI

İLAÇ DURUMU AKTİF
İLAÇ FİYATI 63,59 TL
BARKOD 8680131752096
ETKİN MADDE VITAMIN D3
FİRMA ADI VEFA İLAÇ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
REÇETE NORMAL RECETE
İTHAL-İMAL İMAL
FİYAT KARARNAMESİ GEREĞİ ISKONTODAN MUAF DEGIL
BİRİM / CİNSİ IU
AMBALAJ MİKTARI 12
ATC KODU A11CC05
NFC KODU ACA
Ödeme Durumu İlaç, SGK tarafından ödenmemektedir.
Ayakta Ödenme Durumu Ödenmez
Yatan Hasta Ödenme Durumu Ödenmez

D Fiyatı Ne Kadar?

D Eczane Fiyatı 63,59 TL etiket fiyatından satın alabilirsiniz.

Ağızdan Alınır

  • Etkin Madde:

    Her bir yumuşak kapsül 20.000 I.U. Kolekalsiferol (500 mcg Vitamin D3) (koyun yününden elde edilen) içerir.

  • Yardımcı Maddeler:

    Ayçiçek yağı, E vitamini, yenilebilir jelatin (sığır jelatini), saf su, gliserol, sorbitol

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

  • Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.
  • Eğer ilave sorularınız olursa lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
  • Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.
  • Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.
  • Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.

D-COLEFOR Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Bu kullanma talimatında:

  1. D-COLEFOR nedir ve ne için kullanılır?

  2. D-COLEFOR’u kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

  3. D-COLEFOR nasıl kullanılır?

  4. Olası yan etkiler nelerdir?

  5. D-COLEFOR’un saklanması

Başlıkları yer almaktadır.

D-COLEFOR: D Vitamini Eksikliğinin Tedavisi ve Önlenmesi

D-COLEFOR, açık sarıya yakın renkte ovale şekilli bir kapsüldür. Her kutu içinde 7, 12, 14 veya 24 adet bulunur. Bu kapsüllerin içeriğinde aktiv madde olan kolekalsiferol (koyun yününden elde edilir) ve yardımcı madde olarak yenilebilir jelatin (sığır jelatini) bulunur.

Kullanım Alanları:

D-COLEFOR, D vitamini eksikliğinin tedavisinde, idamesinde ve önlenmesinde kullanılır. Yapılan araştırmalar, D vitamini eksikliğinin birçok hastalığa zemin hazırladığını ortaya koymuştur. Bu nedenle, D-COLEFOR kullanarak vücudumuzun bu eksikliğini önlemek büyük bir önem taşır. D-COLEFOR; kemik erimesi, romatizmal hastalıklar, kas güçsüzlüğü, yorgunluk, iştahsızlık gibi sorunlara da iyi gelir.

Nasıl Kullanılır:

D-COLEFOR kapsülleri, yemeklerden sonra suyla birlikte ağız yoluyla alınır. Yetişkinler için günlük önerilen doz, 1-2 kapsüldür. Kullanım dozu, hekimin tavsiyesine göre değişebilir. Tedavi süresi de hekim tarafından belirlenir.

Uyarılar:

D-COLEFOR, D vitamini zehirlenmesine yol açabileceğinden gereksiz ve aşırı kullanılmamalıdır. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır. Ayrıca, kalp yetmezliği veya böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanımı sınırlandırılmalıdır.

D-COLEFOR, D vitamini eksikliği olan kişilerin vücudundaki bu değişikliğin önlenmesine ve tedavi edilmesine yardımcı olur. Ancak, dozaj konusunda doktor tavsiyesi dışına çıkmamak ve gerekli uyarıları dikkate almak gereklidir.

D-COLEFOR’un Yan Etkileri ve Olası Riskleri

D-COLEFOR isimli ilaçların diğer tüm ilaçlar gibi kullanıcılarında yan etkilere sebep olabilir. İçindeki maddelere karşı duyarlı olan kişilerde olası yan etkiler şu şekilde ortaya çıkabilir:

Yaygın Olmayan Yan Etkiler

  • Hiperkalsemi: Bireyin kanındaki kalsiyum miktarının fazlalığına işaret eder. Belirtileri; iştahsızlık, kabızlık, karın ağrısı, susuzluk, kas güçsüzlüğü, uyuşukluk olarak sıralanır.
  • Hiperkalsiüri: İdrarda daha fazla kalsiyum atılımına sebep olan bir yan etkidir.

Seyrek Olarak Görülen Yan Etkiler

  • Ciltte Döküntü: Kullanıcının cildinde meydana gelebilecek değişikliklerdir.
  • Kaşıntı: Vücutta kaşıntılı bölgelerin oluşmasına sebep olabilen bir yan etkidir.
  • Kurdeşen: Ciltte kabarıklık ve kaşıntılı döküntü şeklinde kendini gösteren bir reaksiyon türüdür.

Yan Etki Bildirim Değerlendirmesi

Kullanıcılar, D-COLEFOR isimli ilaçlarda herhangi bir yan etki belirtisi ile karşılaşırsa, TÜFAM (Türkiye Farmakovijilans Merkezi) web sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” kısmına tıklayarak veya 0800 314 00 08 numaralı yan etki hattını arayarak ilgili mercilere bildirimde bulunabilirler. Bu sayede, kullanıcılar tarafından bildirilen yan etkilerin sebepleri araştırılarak, ilaçların güvenliği sağlanabilir.

Eğer kullanım kılavuzunda bahsedilmeyen başka bir yan etki ya da semptom belirtilerini fark ederseniz, ilgili hekim veya eczacınızla iletişime geçmeniz önerilir.

D Vitamini: Aç Karnına mı, Tok Karnına mı?

D Vitamini Nedir?

D vitamini, vücudunuzun kemiklerinizin güçlenmesi için kalsiyum ve fosfat absorbe etmesine yardımcı olan bir vitamindir. D vitamini, güneş ışığı tarafından üretilir ve bazı gıdalarda da bulunabilir. Ancak yeterli D vitamini almak her zaman mümkün değildir.

Aç Karnına mı, Tok Karnına mı?

D vitamini takviyesi alırken, tedavi edilecek duruma ve kişisel tercihlere göre aç ya da tok karnına alınabilir. Ancak genel olarak, D vitamini absorbe edilmesine yardımcı olmak için bu ilaçları ana öğün ile birlikte almak en iyisidir.

Bunun nedeni, yiyeceklerle birlikte alınan D vitamini takviyelerinin daha iyi emilmesidir. Özellikle yağlı yiyecekler, D vitamini takviyelerinin emilimine yardımcı olabilir.

Sonuç

D vitamini takviyeleri almadan önce, doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Ayrıca, takviyeleri alırken aç ya da tok karnına alınması gerektiği konusunda onunla da konuşmanız önerilir.

Yasal Bilgilendirme : Burada verilen bilgiler farklı kaynaklardan toplanan bilgiler ışığında hazırlanmıştır. Lütfen buradaki bilgileri %100 doğru olarak kabul etmeyin, bir hastalığınız varsa öncelikli olarak doktorunuza başvurun.

marketfiyatlari.com’da kullanılan bilgiler Hekim ve Eczacıya Danışmanın Yerine Geçemez. Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler