Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Bemiks C Fiyat FİYATI

İLAÇ DURUMU AKTİF
İLAÇ FİYATI 44,18 TL
BARKOD 8699809090019
ETKİN MADDE MULTIVITAMIN
FİRMA ADI SANOFİ SAĞLIK ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ.
REÇETE NORMAL RECETE
İTHAL-İMAL İMAL
FİYAT KARARNAMESİ GEREĞİ GERI ODEMESI OLMAYAN URUNLER
AMBALAJ MİKTARI 30
ATC KODU A11EB
NFC KODU ABC
Ödeme Durumu İlaç, SGK tarafından ödenmemektedir.
Ayakta Ödenme Durumu Ödenmez
Yatan Hasta Ödenme Durumu Ödenmez

Bemiks C Fiyat Fiyatı Ne Kadar?

Bemiks C Fiyat Eczane Fiyatı 44,18 TL etiket fiyatından satın alabilirsiniz.

BEMİKS C KULLANMA TALİMATI

Ağızdan alınır.

  • Etkin madde: Her bir film tablet şunları içerir.

Vitamin B1: 25 mg
Vitamin B2: 10 mg
Vitamin B6: 10 mg
Vitamin B12: 30 mcg
Vitamin C: 100 mg
Kalsiyum pantotenat: 25 mg
Nikotinamid: 100 mg
Biotin: 0.15 mg
Folik asit: 1.5 mg

  • Yardımcı maddeler:

Ludipress (laktoz monohidrat), mikrokristalin selüloz (avicel PH101), kollidon VA 64, koloidal susuz
silika (Aerosil), magnezyum stearat, Opadry 200 (200F230002).

BEMİKS C KULLANIMI

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TÂLİMÂTINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

  • Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.
  • Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
  • Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.
  • Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.
  • Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.

BEMİKS C KULLANIM TALİMATI

Bu Kullanma Tâlimâtında:

  1. BEMİKS C nedir ve ne için kullanılır?

  2. BEMİKS C, B grubu vitaminlerini (B1, B2, B6, B12), C vitamini ve çeşitli yardımcı maddeleri içeren bir ilaçtır. BEMİKS C, vitamin eksikliği tedavisinde kullanılır.

  3. BEMİKS C’yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

  4. BEMİKS C’yi kullanmadan önce, doktorunuza danışarak ilacı kullanmanız gerekmektedir. Özellikle hamilelik, emzirme dönemi ve birtakım hastalıklarınız var ise doktorunuz bunu göz önünde bulundurarak size bir dozaj önerir.

  5. BEMİKS C nasıl kullanılır?

  6. BEMİKS C doktorunuz tarafından önerilen dozajda ağız yoluyla alınmalıdır. Herhangi bir yiyecek veya içecek ile birlikte alınabilir.

  7. Olası yan etkiler nelerdir?

  8. BEMİKS C ilacın bileşenlerine karşı herhangi bir alerjiniz var ise yan etki görülme olasılığı vardır. Olası yan etkiler arasında mide bulantısı, kusma, ishal, baş ağrısı, baş dönmesi, ağızda kuruluk, karın ağrısı, kaşıntı, uyku halinde artış yer alabilir. Bu gibi yan etkileri fark ederseniz ilacı kullanmayı bırakarak hemen doktorunuzla iletişime geçiniz.

  9. BEMİKS C’nin saklanması

  10. BEMİKS C, oda sıcaklığında (25°C’nin altında) ve çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklanmalıdır.

Bemiks C: Niçin Kullanılır ve Faydaları Nelerdir?

BEMİKS C, Vitamin C ve B-Kompleksi vitaminlerini içeren bir takviye edici gıdadır ve 28 adet film tablet formunda satılmaktadır. BEMİKS C’yi neden kullanmanız gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Bemiks C İçeriği

BEMİKS C, vücut için gerekli olan ve eksikliği sık rastlanan vitaminleri içerir. Film tablet formunda ambalajlanmış olan bu takviye edici gıda, vücudun C vitamini ve B-kompleksi vitaminlerine duyduğu ihtiyacı karşılamaya yardımcı olur. Aşağıda, BEMİKS C’nin içeriğinde bulunan vitaminler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

Vitamin C

Vitamin C, vücuttaki birçok işlevi yerine getirmede önemlidir. Özellikle güçlü bir antioksidan olarak bilinir ve hastalıklara karşı vücudun savunmasını güçlendirir. Aynı zamanda cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur, bağışıklık sistemi için önemlidir ve enerji seviyesini arttırır.

B-Kompleks Vitaminleri

BEMİKS C, B-Kompleks vitaminleri grubuna dahil olan B1, B2, B6 ve B12 vitaminlerini içerir. Bu vitaminler, vücuttaki enerji üretiminde önemli rol oynarlar. B-Kompleks vitaminleri aynı zamanda sinir sistemi sağlığı için de faydalıdır ve stresle başa çıkmaya yardımcı olabilirler. Bazı durumlarda ise, B-Kompleks vitamin eksikliği depresyona yol açabilir.

Bemiks C: Ne İçin Kullanılır?

BEMİKS C takviye edici gıda olarak kullanıma uygun olduğu kadar, C vitamini ve B-Kompleks vitaminleri için oluşabilecek eksikliklerin önlenmesinde ve tedavisinde de kullanılır. Aşağıda, BEMİKS C’nin ne için kullanılabileceği hakkında daha fazla bilgi edinin:

C Vitamini Eksikliği

C Vitamini, vücudun çeşitli işlevlerinde yer alması nedeniyle, eksikliği ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. C vitamini eksikliği, cildin sağlıksız görünmesine, yaraların geç iyileşmesine ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açabilir. BEMİKS C, C vitamini eksikliği olan kişilerde bu eksikliği telafi etmeye yardımcı olabilir.

B-Kompleks Vitamin Eksikliği

B-Kompleks vitaminlerinin eksikliği, vücudun enerji üretim mekanizmalarının düzgün çalışmamasına yol açabilir. B-Kompleks vitamin eksikliği aynı zamanda sinir sistemi sağlığına da zarar verebilir. BEMİKS C, B-Kompleks vitamin eksikliğinin tedavisinde kullanılabilir.

Bemiks C: Yan Etkileri

BEMİKS C, gerektiği gibi kullanıldığında genellikle güvenlidir. Ancak, bazı kişilerde yan etkileri görülebilir. Aşağıda, BEMİKS C’nin olası yan etkileri hakkında daha fazla bilgi edinin:

Mide Rahatsızlıkları

BEMİKS C, yüksek dozda alındığında mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu rahatsızlıklar genellikle geçicidir ve BEMİKS C kullanımı durdurulduğunda ortadan kalkar.

Alerjik Reaksiyonlar

Nadir durumlarda, BEMİKS C, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu reaksiyonlar genellikle hafiftir ve kısa sürede geçer. Ancak, şiddetli bir alerjik reaksiyon durumunda, hemen tıbbi yardım alınması gerekir.

Bemiks C: Kullanım Talimatları

BEMİKS C, bir takviye edici gıda olarak kullanımı için uygun olmakla birlikte, herkesin kullanımı için uygun olmayabilir. Aşağıda, BEMİKS C kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinin:

Dozaj ve Kullanım

BEMİKS C, genellikle günde bir kez, yemeklerden sonra alınır. Yetişkinler için önerilen dozaj 1 film tablettir. Doktorunuz farklı bir dozaj önermediği sürece, bu dozajı aşmayın. BEMİKS C’yı düzenli olarak almanız önerilir.

Uyarılar

BEMİKS C kullanmadan önce, doktorunuza danışın. Hamileyseniz veya emziriyorsanız, BEMİKS C kullanımı hakkında doktorunuzla konuşun. BEMİKS C ayrıca, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir, bu nedenle doktorunuza BEMİKS C kullanırken hangi ilaçları alabileceğinizi sormaktan çekinmeyin.

Saklama Koşulları

BEMİKS C, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Çocukların erişemeyeceği bir yerde ve doğrudan ışık altında kalmamalıdır. Son kullanma tarihine kadar tüketilmelidir.

Sonuç

BEMİKS C, C vitamini ve B-Kompleks vitaminleri ihtiyacınızı karşılamak ve eksikliklerin tedavisinde kullanıma uygun bir takviye edici gıdadır. Ancak, herkesin kullanımı için uygun olmadığı için doktorunuza danışmadan kullanmadan önce doktorunuza danışın. BEMİKS C’nin faydalarından yararlanmak için, doğru dozajı ve kullanım talimatlarını takip edin.

Bemiks C Yan Etkileri ve Uyarılar

Yan Etkileri

BEMİKS C gibi tüm ilaçlar, içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkilere neden olabilir. Aşağıdaki yan etkiler altta yatan bir hastalıktan veya birlikte kullanılan ilaçlardan da kaynaklanabilir:

  • Eller, ayaklar, bilekler, yüz, dudakların şişmesi, özellikle ağız veya boğazın yutmayı veya nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmeleri
  • Kaşıntı, döküntü, deride kızarıklık, hırıltılı nefes, kan basıncında düşme veya bayılma

Yukarıdaki yan etkilerden herhangi biri ortaya çıkarsa, BEMİKS C kullanımını durdurunuz ve derhal doktorunuza bildiriniz ya da size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz çünkü bunlar ciddi yan etkilerdir.

Ciddi nadir yan etkiler aşağıdaki şekilde sınıflandırılır:

  • Çok yaygın : 10 hastanın en az birinde görülebilir.
  • Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Seyrek : 1.000 hastanın birinden az fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
  • Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Bilinmeyen yan etkiler, alerjik deri döküntüsü, mukozada gözlemlenen ülserler (yara) ve sıcaklık hissi içerebilir.

Uyarılar

BEMİKS C kullanmadan önce, doktorunuza durumunuzu açıklayın ve aşağıdakileri dikkate alın:

  • Aşırı duyarlılık durumu – BEMİKS C’nin herhangi bir bileşenine karşı alerjiniz varsa, kullanmamanız sizin için daha iyi olacaktır.
  • Diyabet – BEMİKS C, kan şekerini etkileyebilir, bu nedenle diyabet hastaları dikkatli kullanmalıdır.
  • Böbrek veya karaciğer hastalığı – BEMİKS C, böbrek ve karaciğer tarafından işlendiği için bu organların işlevleri zarar gördüğünde dikkatle kullanılmalıdır.
  • Hamilelik ve emzirme – BEMİKS C’nin hamilelerde ve emziren kadınlarda kullanımıyla ilgili yeterli bilgi mevcut değildir, bu nedenle doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Yan etkilerin raporlanması meydana gelirse, hekiminize, eczacınıza veya hemşirenize danışınız. Karşılaştığınız yan etkileri İlaç Yan Etki Bildirimi ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi’ne bildirin.

Bemiks C Nedir?

Bemiks C bir multivitamin ilacıdır ve içeriğinde C vitamini, B vitaminleri, bakır, mangan ve çinko gibi elementler bulunur. Bu vitaminler ve elementler sağlıklı bir vücut için gereklidir.

Bemiks C’nin Faydaları Nelerdir?

Bemiks C’nin birçok faydası vardır. C vitamini, bağışıklık sistemini desteklerken, B vitaminleri enerji seviyelerini arttırır. Aynı zamanda, B vitaminleri sağlıklı cilt, saç ve tırnaklar için de önemlidir. Bakır ve mangan kemik sağlığına yardımcı olurken, çinko hücre büyümesi ve yenilenmesinde önemli bir rol oynar.

Bemiks C Fiyatı Ne Kadardır?

Bemiks C fiyatı eczanelerde ve çevrimiçi satış sitelerinde değişebilir. Fiyatı genellikle 20-30 TL arasında değişir.

Bemiks C Aç Karnına mı Tok Karnına mı Kullanılır?

Bemiks C yiyecek ve içeceklerden önce veya sonra kullanılabilir. Ancak, bazı insanlar tok karnına kullanmayı tercih ederler çünkü vitaminlerin emilimi daha iyi olabilir.

Bemiks C Nasıl Kullanılır?

Bemiks C kullanmadan önce doktorunuzla konuşmalısınız ve onun tavsiyelerine uymalısınız. Genellikle, yetişkinler günde bir kez bir tablet kullanabilirler. Çocuklar için ise dozaj farklı olabilir. İlacı mutlaka su ile yutun ve alkol veya sıvı yağlarla birlikte kullanmayın.

Bemiks C’nin Yan Etkileri Nelerdir?

Bemiks C’nin nadir görülen yan etkileri arasında alerjik reaksiyonlar, baş dönmesi, karın ağrısı ve ishal bulunur. Eğer bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, derhal doktorunuza başvurmalısınız.

Yasal Bilgilendirme : Burada verilen bilgiler farklı kaynaklardan toplanan bilgiler ışığında hazırlanmıştır. Lütfen buradaki bilgileri %100 doğru olarak kabul etmeyin, bir hastalığınız varsa öncelikli olarak doktorunuza başvurun.

marketfiyatlari.com’da kullanılan bilgiler Hekim ve Eczacıya Danışmanın Yerine Geçemez. Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler