Market Fiyatları sitesine hoş geldiniz. Aradığınız tüm ürünlerin fiyatlarını hemen mağazada karşılaştırın.
Market Fiyatları sitesinde artık Döviz, Altın fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

ANESED FİYATI

İLAÇ DURUMU PASİF
İLAÇ FİYATI 437,44 TL
BARKOD 8699606756118
ETKİN MADDE FLUMAZENIL
FİRMA ADI POLİFARMA İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş.
REÇETE NORMAL RECETE
İTHAL-İMAL İMAL
FİYAT KARARNAMESİ GEREĞİ ISKONTODAN MUAF DEGIL
BİRİM / CİNSİ MG
AMBALAJ MİKTARI 5
ATC KODU V03AB25
Ödeme Durumu İlaç, SGK tarafından ödenmemektedir.
Ayakta Ödenme Durumu Ödenmez
Yatan Hasta Ödenme Durumu Ödenmez

ANESED Fiyatı Ne Kadar?

ANESED Eczane Fiyatı 437,44 TL etiket fiyatından satın alabilirsiniz.

ANESED Nedir ve Ne için Kullanılır?

ANESED, etkin madde olarak flumazenil içeren bir enjeksiyon veya enfüzyon çözeltisidir. Flumazenil, benzodiazepinlerin etkilerini geri çevirerek kuvvetli uyku başlatıcı etkisini azaltır. ANESED, aşağıdaki durumlarda kullanılır:

Anestezide

Benzodiazepinlerin kullanıldığı genel anestezi sırasında başlangıç ve idame etkisinin sonlandırılması için kullanılır. Ayrıca kısa tanısal ve terapötik işlemlerde de kullanılabilir.

Yoğun Bakımda ve Şuur Kaybında

ANESED, nedeni bilinmeyen şuur kaybının tanısında ve benzodiazepin aşırı doz durumlarında kullanılabilir. Benzodiazepinlerin merkezi etkilerinin özellikle geri döndürülmesinde de etkilidir.

ANESED’in Kullanımı

ANESED, damar yoluyla yavaşça bir kerede veya sürekli enjeksiyon yoluyla verilir. Etkisi birkaç saat içinde yok olmasına rağmen, hızlı bir etki gösterir. Ancak bu ilacın yan etkileri de bulunmaktadır ve doktorunuz tarafından gerekli durumlarda kullanılması önerilir.

ANESED’in Yan Etkileri

ANESED, bazı yan etkilere neden olabilir. En sık görülen yan etkiler arasında baş ağrısı, sersemlik, yorgunluk, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve anksiyete yer almaktadır. Nadir olarak ise alerjik reaksiyonlar, kriz, halsizlik ve hafıza kaybı gibi yan etkiler görülebilir.

ANESED’in Dozajı

ANESED, doktorunuz tarafından belirtildiği şekilde kullanılmalıdır. Genellikle yetişkin hastalarda başlangıç dozu 0.2 mg ile 1 mg arasında değişebilir. Ancak, doktorunuzun belirlediği dozaj ve kullanım süresine uymanız gerekmektedir.

ANESED Yan Etkileri Nedir? Yan Etkisi Var Mı?

Tüm ilaçlar gibi ANESED-R’nin içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

ANESED-R’NİN İYİ TOLERANSA SAHİP OLDUĞU YAŞ GRUPLARI

ANESED-R çocuklarda ve yetişkinlerde iyi tolere edilir. ANESED-R, tavsiye edilen dozu aşan miktarlarda bile iyi tolere edilmiştir

ANESED-R KULLANIMINDAN SONRA GÖRÜLEBİLECEK CİDDİ YAN ETKİLER

Aşağıdakilerden biri olursa ANESED-R’yi kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Sara (epilepsi) veya ciddi karaciğer (hepatik) bozukluğu olduğu bilinen hastalarda kasılma (konvülsiyon) meydana gelebilir.
  • ANESED-R kullanımı ile ani ve ciddi alerjik reaksiyon meydana gelebilir. Ürtiker (yavaşça ortaya çıkan kaşıntılı, cildin normal renginden daha kırmızı cilt beneklenmeleri), ellerde, ayaklarda ve ayak bileklerinde ani şişmeler veya yüzde, dudaklara, ağızda veya boğazda yutkunmayı ve nefes almayı zorlaştıracak şişmeler.
  • Kalp atışlarında yavaşlama (bradikardi), göğüs ağrısı, zihin bulanıklığı (konfüzyon), hipertansiyon, kalp atışında şiddetli artış (taşikardi)
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin ANESED-R’ye karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

ANESED-R’NİN DİĞER YAN ETKİLERİ

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Bulantı, kusma, kızarma, şiddetli alevlenme
  • Eğer çok çabuk ayılırsanız, ANESED-R huzursuzluk (ajitasyon) veya korku hissine yol açabilir.
  • Yoğun bakım hastalarında kan basıncında ve kalp hızında artışlara sebep olabilir.
  • Solunum zorluğu (dispne), fazla derin ve uzun süreli solunum (hiperventilasyon). Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.
  • Uzun süreli benzodiazepin tedavisi aldıktan sonra veya birkaç ilacı bir arada yüksek dozda aldıysanız ve sara veya ciddi karaciğer bozukluğunuz varsa nöbet (konvülsiyon) görülebilir.

ANESED-R’NİN DİĞER NADİR YAN ETKİLERİ

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz

  • Benzodiazepin tedavisini ANESED-R kullanmaya başlamadan önceki haftalarda bıraktıysanız, anksiyete atakları, sersemlik, aşırı terleme (diyaforez) gibi yoksunluk sendromları gelişebilir. Bu semptomlar doktorunuz tarafından damara yapılacak yavaş bir diazepam ya da midazolam enjeksiyonu ile tedavi edilebilir.
  • Ağız kuruluğu, baş ağrısı, asabiyet, uykusuzluk, olağandışı ağlama, aşırı derecede mutlu olma, depresyon, duygusal değişkenlik, istemli hareketlerde düzensizlik (ataksi), benlik kaybı, gözyaşı artışı, memnuniyetsizlik durumu (disfori), paranoya, yorgunluk, baş dönmesi, enjeksiyon bölgesinde ağrı, üşüme hissi, titreme, halsizlik, algıda anormallik (parestezi)
  • Görme bozuklukları (normal ve bulanık görme)
  • Uykusuzluk, yorgunluk
  • Anormal işitme, geçici işitme bozukluğu, kulak çınlaması
  • Hızla uygulanan ANESED-R enjeksiyonundan sonra nadiren endişe hissi, çarpıntı ve korku gibi yakınmalar gözlenebilir. Bu istenmeyen etkiler genellikle özel bir tedavi gerektirmezler.
  • Uzun süredir benzodiazepin kullanan hastalarda, ANESED-R uygulamasından birkaç hafta önce tedavi kesilmiş de olsa, hızlı ANESED-R enjeksiyonu yoksunluk semptomlarına neden olabilir.
  • Panik bozukluk geçmişi olan hastalarda ANESED-R, panik atakları şiddetlendirebilir.

ANESED-R KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi’ne (TÜFAM) bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Yasal Bilgilendirme : Burada verilen bilgiler farklı kaynaklardan toplanan bilgiler ışığında hazırlanmıştır. Lütfen buradaki bilgileri %100 doğru olarak kabul etmeyin, bir hastalığınız varsa öncelikli olarak doktorunuza başvurun.

marketfiyatlari.com’da kullanılan bilgiler Hekim ve Eczacıya Danışmanın Yerine Geçemez. Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş deneme bonusu veren siteler
tokat haberleri