7 aylık bebekler genel olarak anne sütü ya da formül mamalarla beslenirler. Ancak, 7 ay civarında bebekler katı gıdalara hazırlanmaya başlarlar ve bu nedenle anne sütüne ek olarak tam yumurta, et, tavuk, balık, yoğurt, peynir, meyve ve sebzeler gibi yiyeceklerin de beslenme rutinlerine eklenmesi önerilir. Bu sayede, bebeklerin besin ihtiyaçları karşılanır ve sağlıklı büyümeleri desteklenir. Ancak, herhangi bir yiyeceği bebeğinizin diyetine eklemeniz için öncesinde doktorunuzla konuşmanızda fayda var.
7 aylık bebek ne yer, 7 aylık bebeğe neler verilebilir? 7 aylık olan bebeklerin sağlıklı büyümeleri açısından beslenmenin önemi oldukça büyüktür. Bu dönemde bebekler çiğnemek, yutmak, yiyecekleri yemeye çalışmak ve kendi kendini besleyebilmek gibi birtakım beceriler kazanırlar. Bilindiği üzere bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi 6 aylık olduğunda başlar. 7 aylık olan bir bebek ise ek gıdada birinci ayını doldurmuş olur. Ek gıdaya geçiş dönemi hem bebekler hem de anneler için bir o kadar yorucu ama keyifli de bir dönemdir. Onlara ilk kez tattıracağınız yemekler bir oyun veya bir eğlenceye dönüşebilir. Ayrıca sizin için bebeğinizle yaşadığınız unutulmaz anılar arasında yerini alabilir.
7 aylık bebek beslenmesi konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli husus bebeğin sağlıklı ve doğal şeyler yemesidir. Ayrıca bebeğinizin severek yiyebileceği yemekler sizi zorlamayacaktır. Bu dönemde bebeğinize ek gıdalar verirken sindirim sorunu yaşayıp yaşamadığına ya da alerji gibi sorunlar olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. Eğer bu tip sorunlar görünüyorsa hemen önlem almanız faydalı olacaktır.
7 aylık bebek ne yer sorusuna verebileceğimiz ilk cevap şüphesiz yoğurttur. Bebeğinize yoğurt yedirmek istiyorsanız özellikle kendi mayaladığınız yoğurttan yedirmenizi tavsiye ederiz. Özellikle keçi yoğurdu mayalayabilirseniz daha güzel ve daha sağlıklı olur. Keçi yoğurdu tercih etmenizin en önemli nedenleri ise şunlardır:
7 aylık bebeklere kahvaltıda verilebilecek en lezzetli ve en sağlıklı ürün peynirdir. Ancak bu peynir kesinlikle pastörize sütten yapılmalıdır ve tuzsuz olmalıdır. Yine peyniri yoğurt mayaladığınız gibi evde kendiniz yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Bunun için pastörize keçi sütünden evde mayalayarak peynir yapabilirsiniz. Ayrıca peynirin tuzsuz olması için geceden peyniri su içinde ıslatabilirsiniz. Su, peynirin tuzunu alacaktır. Ancak bu suyu birkaç kez değiştirmeyi unutmayın. Çünkü peynir tuzunu suya salacaktır ve o su değiştirilmediğinde peynir hala tuzlu olacaktır.
7 aylık bebeğinize tam bir sağlık deposu olan balıklardan yedirmeye başlayabilirsiniz. Özellikle balık Omega-3 içerdiğinden dolayı bebekler için oldukça besleyici bir gıda olacaktır. Ayrıca balık, yüksek protein ve esansiyel aminoasit kaynağıdır. Bu nedenle mutlaka 7 aylık bebek beslenmesine eklenmelidir. Bebeğinize balık yedirecekseniz mevsiminde satılan balıklardan vermeye özen göstermelisiniz. Yani balık mut